Hvorfor bruke ull

4 grunner til å ha en ulltrøye i skapet

Ulltrøyen er et nøkkelplagg i den skandinaviske basisgarderoben. Dette lille, men funksjonelle plagget dekker flere ulike behov i løpet av vinterhalvåret. Investerer du i en litt finere ulltrøye kan du godt la den synes under andre plagg,eller rett og slett bruke den alene. Derfor bør du eie en:

1. En ullltopp er fornuftig 

Rådene for barn gjelder også for voksne! I surt vær og kuldegrader er det ingenting som slår 3-lagsprinsippet med ull innerst. Ull vil aldri føles kald eller klam mot huden, men holder deg i stedet varm, tørr og behagelig.

 

2. En ulltopp utvider mulighetene i vintergarderoben

Å kle seg når det er kaldt kan være utfordrende og det er lett å havne med en vinteruniform bestående av en stor ullgenser og jeans. Med ulltrøye under kan du fortsatt bruke bluser, skjorter, tynne gensere og det du ellers måtte ha i skapet - selv i minusgrader.

3. Ulltopper er perfekt på reise


En ullsinglet tar liten plass men gjør stor nytte. Den luner når det er kjølig og kan brukes alene når et er varmt. Ull har i tillegg smussavstøtende og bakteriehemmende egenskaper som gjør at en ulltrøye kan brukes i flere dager før den må vaskes, og den krøller svært lite.
 

4. Ulltopper hjelper deg å spare på klesvasken og miljøet

 

I tillegg til at selve ullplagget kan gå lenge mellom vask, kan ull hjelpe deg å kutte ned på den totale klesvasken. Med mindre du får flekker vil en ulltrøye med ermer beskytte plagget du bruker over slik at også dette kan brukes flere ganger mellom hver vask.

Flere Stories
Sports bh ull - sports truse ull

Derfor bør du bruke BH og truse i ull

I Norge er vi flinke til å gå med ull innerst når det er kaldt. Bortsett fra helt innerst da, for der går mange av oss fortsatt med BH og truse i bomull eller syntetmaterialer. Dette kan hemme effekten av det øvrige ullundertøyet. Hvorfor går vi ikke i BH og truse av ull?
Les mer
Med ullklær i kofferten kan du pakke med deg færre plagg

Pakk kofferten med ull

Uansett om du skal på langhelg i New York eller konferanse i Berlin: ingenting slår ull på reise. Tynn, pen merinoull er behagelig mot huden og kan styles opp eller ned, og med ullklær i kofferten kan du pakke med deg færre plagg.
Les mer
Endelig er vårt designsamarbeid med moteikonet Hanneli Mustaparta her! Bli litt bedre kjent med kvinnen bak kolleksjonen.

Hvorfor bør du kle baby i ull?

Du har sikkert hørt at du bør velge ullklær til baby, men uroer deg kanskje for at det skal bli for varmt, eller klø mot den sarte babyhuden. Er dette noe foreldre behøver å bekymre seg for? Ullekspert og produktsjef hos Pierre Robert, Mikalea Folkestad, sier klart nei.
Les mer