Share this
Inspirasjon

Derfor bør hele familien bruke ullsokker

Har du eller noen i familien kalde føtter? Ta en titt på sokkene. Hvis de er laget av bomull bør du sporenstreks bytte til ullsokker.

Ingenting stygt om bomullssokker. Bomull er naturlig, puster og er mykt og komfortabelt. Sokker i bomull passer perfekt i vårens nye sneakers. Men bomullssokker om vinteren er den sikreste veien til blåfrosne tær, selv i den beste vintersko. Sokker i bomull gir lite varmeisolasjon og hvis de blir våte så vil de henge på foten som en kald, våt klut. I kulda er det ullsokker som gjelder – punktum finale. Særlig innerst, og særlig på føttene.

 

Hvorfor er ullsokker best om vinteren?

1. Sokker i ull er varmeisolerende. Ullfibret er kruset og har mange små luftlommer, noe som har en varmeisolerende effekt og gir varme og fornøyde føtter.

2. Ullsokker er temperaturregulerende. Ikke for varm, ikke for kald. Selv om føttene holder seg gode og varme i lune ullsokker, så vil de ikke bli for varme. Ull sørger for at du er ved akkurat passe temperatur.

3. Ullsokker er fukttransporterende. Våte føtter=kalde føtter, og i motsetning til bomull vil ull trekke fukt bort fra huden. Ullsokker vil dessuten holde føttene varme, selv om de er våte. Ull kan holde på inntil 30% av sin egen vekt i væske uten å føles kald.

4. Ull er naturlig vannavstøtende. Har du lagt merke til at vanndråper preller av på utsiden av en ullgenser? Skulle ullsokkene bli litt våte fra utsiden så vil ullfibrene hindre at vannet trekker helt inn til huden og at sokken føles klissvåt.

5. Ull har anti-bakterielle egenskaper. Ullsokker kan som regel brukes mer enn en gang mellom vask, og – bonus! - ullsokker lukter langt mindre tåfis enn andre sokker.

6. Ull tørker raskt. Ullsokker er ikke magiske: hvis barnet plumper i myra så vil de bli gjennomvåte (men føttene vil fortsatt være varmere enn i bomullssokker). Har skaden skjedd, kan du likevel trøste deg med at ullsokker tørker relativt fort.

Derfor.

Flere Stories
invisible truse usynlig

Derfor er ikke en truse bare en truse

Vi har gått en lang vei for å lage en truse som er verdens beste for akkurat deg. Les historien her.
Les mer
Tights yay or nay?

Strømpebukser yay or nay?

Når det kommer til strømpebukser er synspunktene — og tabbene — mange. Noen sverger til bare ben på enhver bekostning, mens andre tenker på tights som accessoirer og en kostnadseffektiv måte å oppgradere garderoben på. Så hva er egentlig greia? Begår vi en fashion faux pas i det vi kaster et par 10 denier strømpebukser i handlekurven? Svaret er heldigvis nei.
Les mer
9 smarte pakketips

9 smarte pakketips

Dette bør du ha med i kofferten - enten du skal på storbyferie, sydenreise eller bare en rask weekendtur!
Les mer