Del dette
Inspirasjon

Sokkeregler for menn

Joda, folk ser sokkene dine og sokker har betydning. Feil sokker kan ødelegge hele antrekket, mens riktige sokker skiller klinten fra hveten. Vi gir deg sokkereglene.

Velg riktig type sokk

 • Bruk tynne dressokker til dressko. Styr unna tykke sokker og treningssokker, de stikker ut over kanten og står ikke i stil til skoen. Må du ”stappe” sokken ned i skoen, så er den antakeligvis for tykk.
 • Bruk funksjonelle treningssokker til trening . De sitter godt på foten, hindrer gnagsår og sklir ikke ned i skoen når du løper. De fører også fukt bort fra huden og holder foten din tørrere. Andre typer sokker har ikke samme funksjonalitet.
 • Sokker og sandaler hører ikke sammen. Hvis det er for kaldt for å gå sokkeløs så bør du heller ikke gå med sandaler.
 • Sokker til shorts er faktisk en trend, men krever litt kunnskap om styling og mote. Er du usikker bør du gå sokkeløs, eller bruke ankelsokker som ikke synes over skoen.
 • Svetter du mye på føttene, eller motsatt - har du en tendens til å fryse? Ullsokker løser begge problemer. Sokker i ull trekker fukt bort fra huden og hindrer vond lukt. Tynne ullsokker er også varmeregulerende, og holder føttene ved en behagelig temperatur. Tynne, fine ullsokker kan godt brukes til dress.
 • Hvite treningssokker – også kalt tennissokker, er for trening eller tennis. Skal du ikke på trening eller spille tennis? Da bør du ikke ta på deg tennissokker.

Shop The Look

10 for 399
UTSOLGT
10 for 399
UTSOLGT
10 for 399

 

Sokker skal matche fargen på buksene, og ikke skoene dine

 • Sokker og bukser som går ton-i-ton gir deg en pen, uavbrutt linje når du setter deg ned og sokkene kommer til syne. Bruk mørkeblå sokker til blå bukse, svarte sokker til svart bukse og lyse sokker til lys bukse.
  Ikke bruk lyse sokker til mørke bukser.
 • Du KAN bruke fargede sokker eller sokker med mønster til dress . Sokker i en kontrastfarge gir liv til et ellers konservativt antrekk. Velg samme fargenyanse på sokker og skjorte, slips, lommetørkle, belte eller bukseseler. Velger du mønster så er det lurt å finne et par hvor fargen på buksen blir brukt i mønsteret.
 • NB! Mønster og farger er uformelle, kreative og lekne. I en formell setting bør du alltid bruke mørk dress med mørke sokker.
Flere Stories
6 plagg du må ha i skapet

6 plagg du må ha i skapet

Se hvilke seks plagg Pierre Roberts redaktør mener alle bør ha i skapet
Les mer
Pierre Robert sportsundertøy sports-bh

Treningsguide: Finn sports-BH-en som funker for deg

Hvordan vet du egentlig hvilken sports-BH er riktig for deg? Følg guiden for å finne sports-BH-en som er best tilpasset dine behov.
Les mer
7 tips til lavterskel trening

7 tips til lavterskel trening

Treningstips for deg som egentlig ikke orker å trene.
Les mer