Inspirasjon

3 trinn til riktig sports-BH

Usikker på hvilken sports-BH du bør kjøpe? Her er en enkel veiledning.

Sett bort fra sko, er sports-BHen vårt desidert viktigste treningsplagg. Brystene holdes nemlig ikke oppe av muskler, men av hud og vev, som kan miste elastisitet og strekke seg under mye hopping og risting. Om ikke brystpartiet får ordentlig støtte, kan det også resultere i smerter i rygg og nakke. Derfor bør du investere i en god sports-BH, uansett størrelse på brystene. Men hvilken skal du velge? Her er 3 ting du bør se etter:

1. God støtte

Hovedoppgaven til en trenings-BH er å holde brystene godt fast mens du trener, slik at vevet under ikke strekker seg av all ristingen. Ergo må den ha godt hold. Den skal sitte litt strammere enn en vanlig BH, slik at brystene ikke har noe plass til å bevege seg. Men den skal ikke være så stram at det er ubehagelig.

Visste du at…

…en sports-BH slites ut på samme måte som joggesko? Med vask og bruk vil elastisiteten forsvinne over tid. Derfor bør den byttes ut 1-2 ganger i året om du bruker den mye.

2. Fukttransporterende materiale

En annen ting som skiller en trenings-BH fra en annen BH, er stoffet den er laget av. Du ønsker ikke en bh som blir våt og klam når du svetter, derfor bør du gå for teknisk materiale som gir god luftgjennomstrømning, og samtidig leder fuktigheten bort fra huden slik at den føles tørr og behagelig gjennom hele økten. Har BH’en mesh (netting) på innsiden vil det også bidra til økt ventilasjon.

3. Komfort

Komfort er alfa og omega når du skal yte ditt beste. Det kan være slitsomt nok å trene, om du ikke skal plages av kløende sømmer og dårlig passform i tillegg. En trenings-bh skal med andre ord føles komfortabel å ha på. Og her handler det om detaljene i konstruksjonen av BH’en. Den bør ha gode stropper som ikke gnager, og flate sømmer som ikke merkes. Mange pleier å klippe av vaskelappen, men siden enden som blir igjen også kan være hard og stikkende, har vi valgt å kutte ut vaskelappen helt og heller trykke vaskeanvisningen direkte på stoffet.

Shop The Look