Miljømerker

Svanemerket

Over 90% av våre ullplagg har Svanemerket: Nordens offisielle og mest kjente miljømerke. Det gir et tydelig signal om at plaggene er laget under anstendige forhold, med omtanke for mennesker dyr og miljø.

Hva er Svanemerket?

Svanemerket er Nordens offisielle miljømerke. De stiller strenge krav gjennom hele produksjonsprosessen, fra sauene som produserer ulla til bærekraftig emballasje, samt at plaggene varer lenge og er trygge å bruke mot huden.

 

Helse og Miljø

Svanemerket har strenge regler for kjemikaliene som kan brukes i fiberproduksjon, farging, vasking og etterbehandling av klær. Svanemerkede klær kan ikke innehold antibakterielle stoffer eller kjemikalier som er på EUs (Reach) liste over særlig bekymringsfulle stoffer. Svanemerkede ullplagg er heller ikke Superwash-behandlet. Bedre for mennesker, dyr og miljø!

 

Arbeidsforhold

Svanemerket inkluderer sosiale forhold i produksjonskjeden, og alle Svanemerkede fabrikker må ha et internt kvalitetssystem. De må selvfølgelig også følge den internasjonale arbeidsorganisasjonen ILOs kjernekonvensjoner og tillatte for eksempel organisasjonsfrihet. Barnearbeid er selvfølgelig forburbudt, og det samme er diskriminering og tvangsarbeid. 

 

Dyrevelferd

Mulesing er ikke tillatt for Svanemerket ull. 

Shop The Look

50%
Svanemerket
30%
Svanemerket
449,00 NOK 269,40 NOK
40%
Svanemerket

 

Hud og trygghet

På grunn av streng kontroll med kjemikalier, kan du være sikker på at Svanemerket ull er helt trygg å bruke mot huden! 

 

Visste du?

Svanemerking av Pierre Roberts ullundertøy er en forbedring som monner! Pierre Roberts ull til barn er det mest foretrukne på markedet*, og i 2016 solgte Pierre Robert over 211 000 ulltrøyer og longs til barn. Pierre Robert var den første produsenten med svanemerket ull i dagligvarehandelen. Miljømerket ull blir dermed lett tilgjengelig for alle, og en del av norske familiers hverdagsgarderobe.

 

 

*OMD, Brand Survey 2016

Flere Stories
Derfor er økologisk bomull bedre enn vanlig bomull

Hva er GOTS økologisk bomull?

Det kryr av klær merket med «økologisk bomull.» Men hva betyr det egentlig? Vet du egentlig forskjellen på økologisk og «vanlig» bomull, hva GOTS er – og hvorfor det har betydning?
Les mer