Share this
Inspirasjon

Strømpebukser yay or nay?

Når det kommer til strømpebukser er synspunktene — og tabbene — mange. Noen sverger til bare ben på enhver bekostning, mens andre tenker på tights som accessoirer og en kostnadseffektiv måte å oppgradere garderoben på. Så hva er egentlig greia? Begår vi en fashion faux pas i det vi kaster et par 10 denier strømpebukser i handlekurven? Svaret er heldigvis nei.

Strømpebukser, som mange andre plagg, har gått inn og ut av motebildet gjennom tidene. 90-tallet slo et slag for mønstrete motiver, etter at jobbuniformen til kvinner på 80-tallet ga dem avsmak på hudfargede varianter. Men selv om tights-trendene har utviklet seg i ulike retninger med årene, betyr ikke det at strømpebukser er feil! Du bør bare vite hvilke som passer til hva - her er noen tips:

 • Vurderer du en hudfarget strømpebukse for å glatte ut bena til bryllupssesongen? Styr unna strømpebukser med mye glans. Disse vil skinne og trekke uønsket oppmerksomhet på bilder. Prøv heller en semi-matt strømpebukse i 10 denier. Disse ultratynne strømpebuksene er tilnærmet usynlige, men dekker ujevnheter og gir bena et naturlig, flatterende utseende — nesten som foundation.
   
 • Ønsker du å sprite opp antrekket med et par statement-strømpebukser? Hold resten av antrekket - inkludert sko - nøytralt, og gå for en strømpebukse med vertikalt mønster, da det forlenger bena.
 • Om du bruker ullstrømpebukser, bør du unngå å kombinere de groveste variantene sammen med skjørt med mye struktur. Det blir lett seende tantete ut. Til skjørt i f.eks. tweed, er det kulere med glatte strømper - og omvendt!

 

 

 • Aldri — vi gjentar — aldri bruk strømpebukser til åpne sko. Det er ingen som synes at en synlig søm på tærne er pent, og bena dine vil se kortere ut. Vil du gå med åpne sko, må du droppe strømpebuksene.
   
 • Svart-på-svart er en tidløs kombinasjon som alltid vil være godkjent av de med god smak. Har du planer om å kle deg i den lille sorte er det mer tidsriktig og chic å gå med et par tynne, mørke strømpebukser enn en lysere variant i samme denier.
   
 • En svart strømpebukse i 50 denier er et sikkert valg til ethvert antrekk — til og med til sommerkjolen. Den tette, mørke tightsen skaper en kul kontrast til sesongens mange blomstermotiv, og kan fort forvandle en uformell sommerkjole til et jobb-aktuelt antrekk.
Flere Stories
Pierre Robert sportsundertøy sports-bh

Trenger du egentlig sportsundertøy?

Er det nødvendig å bruke penger på sports-bh og boxer? Eller kan du like gjerne bruke ditt vanlige undertøy?
Les mer
Slik holder du føttene varme.

Derfor bør hele familien bruke ullsokker

Har du eller noen i familien kalde føtter? Ta en titt på sokkene. Hvis de er laget av bomull bør du sporenstreks bytte til ullsokker.
Les mer
Hanneli Mustaparta for Pierre Robert

Dette er Hanneli

Hanneli Mustaparta er tidligere norsk modell, og jobber som influencer, merkevarekonsulent og art director. Hun ble oppdaget av fotograf Per Heimly i 1999, og er i dag en ledende figur innen mote.
Les mer