Del dette
Inspirasjon

Strømpebukser yay or nay?

Når det kommer til strømpebukser er synspunktene — og tabbene — mange. Noen sverger til bare ben på enhver bekostning, mens andre tenker på tights som accessoirer og en kostnadseffektiv måte å oppgradere garderoben på. Så hva er egentlig greia? Begår vi en fashion faux pas i det vi kaster et par 10 denier strømpebukser i handlekurven? Svaret er heldigvis nei.

Strømpebukser, som mange andre plagg, har gått inn og ut av motebildet gjennom tidene. 90-tallet slo et slag for mønstrete motiver, etter at jobbuniformen til kvinner på 80-tallet ga dem avsmak på hudfargede varianter. Men selv om tights-trendene har utviklet seg i ulike retninger med årene, betyr ikke det at strømpebukser er feil! Du bør bare vite hvilke som passer til hva - her er noen tips:

 • Vurderer du en hudfarget strømpebukse for å glatte ut bena til bryllupssesongen? Styr unna strømpebukser med mye glans. Disse vil skinne og trekke uønsket oppmerksomhet på bilder. Prøv heller en semi-matt strømpebukse i 10 denier. Disse ultratynne strømpebuksene er tilnærmet usynlige, men dekker ujevnheter og gir bena et naturlig, flatterende utseende — nesten som foundation.
   
 • Ønsker du å sprite opp antrekket med et par statement-strømpebukser? Hold resten av antrekket - inkludert sko - nøytralt, og gå for en strømpebukse med vertikalt mønster, da det forlenger bena.
 • Om du bruker ullstrømpebukser, bør du unngå å kombinere de groveste variantene sammen med skjørt med mye struktur. Det blir lett seende tantete ut. Til skjørt i f.eks. tweed, er det kulere med glatte strømper - og omvendt!

 

Shop The Look

69,00 NOK 20,70 NOK
70%
UTSOLGT
69,00 NOK 20,70 NOK
70%
UTSOLGT
70%

 

 • Aldri — vi gjentar — aldri bruk strømpebukser til åpne sko. Det er ingen som synes at en synlig søm på tærne er pent, og bena dine vil se kortere ut. Vil du gå med åpne sko, må du droppe strømpebuksene.
   
 • Svart-på-svart er en tidløs kombinasjon som alltid vil være godkjent av de med god smak. Har du planer om å kle deg i den lille sorte er det mer tidsriktig og chic å gå med et par tynne, mørke strømpebukser enn en lysere variant i samme denier.
   
 • En svart strømpebukse i 50 denier er et sikkert valg til ethvert antrekk — til og med til sommerkjolen. Den tette, mørke tightsen skaper en kul kontrast til sesongens mange blomstermotiv, og kan fort forvandle en uformell sommerkjole til et jobb-aktuelt antrekk.
Flere Stories
6 plagg du må ha i skapet

6 plagg du må ha i skapet

Se hvilke seks plagg Pierre Roberts redaktør mener alle bør ha i skapet
Les mer
Pierre Robert sportsundertøy sports-bh

Treningsguide: Finn sports-BH-en som funker for deg

Hvordan vet du egentlig hvilken sports-BH er riktig for deg? Følg guiden for å finne sports-BH-en som er best tilpasset dine behov.
Les mer
7 tips til lavterskel trening

7 tips til lavterskel trening

Treningstips for deg som egentlig ikke orker å trene.
Les mer