Del dette
Miljø

Slik sorterer du forpakningen fra Pierre Robert

Vi oppfordrer alle til å kildesortere! Visste du at plastkrokene på våre pappforpakningen kan kastes rett i papiravfallet? Krokene skilles ut på gjenvinningsanlegget. Les mer om hvordan våre pakninger skal sorteres.

I Pierre Robert Group selger vi undertøy gjennom dagligvarebutikker. Det er derfor viktig for oss å beskytte plaggene mot søl og sørge for en hygienisk innpakning. Samtidig har vi behov for vise frem produktene på en god og informativ måte. Noen av våre plagg pakkes derfor i pappemballasje og noen i plast. Pierre Robert Group er medlem av Grønt Punkt og har alltid som mål å bruke gjenvinnbare materialer i våre forpakninger. Medlemmer av Grønt Punkt (Repa/Grøna punkten i Sverige) betaler en frivillig avgift for all emballasje. Avgiften er med på å finansiere den returordningen vi har for plast og papp nasjonalt.

På baksiden av pakningene finner du symboler som viser hvordan avfallet skal sorteres:

 

 

Papp

Pappkartonger kastes i papiravfallet. Det er ikke nødvendig å fjerne plastkroken fra toppen av pakningen. Plasten i kroken blir skilt ut på gjenvinningsanlegget og brukes til energigjenvinning.

 

 

 

 

Plast

Plastforpakninger, med plastkrok, sorteres som annet plastavfall.

 

 

 

 

 

 

 

 

6 fakta om plastgjenvinning i Norge:

  • For hver kilo plastemballasje som gjenvinnes reduseres CO2 utslippene med 1,5 - 2,5 kg (avhengig av plasttype og energikilde).
  • Nesten 95% av alle nordmenn har en innsamlingsløsning på plastemballasje
  • Det samles inn over 30 000 tonn plastemballasje fra norske husholdninger årlig
  • 80 % av den innsamlede plasten blir sendt til materialgjenvinning og blir til nye plastprodukter
  • Ved å gjenvinne papp/fiber til nye papp/fiberprodukter reduseres energiforbruket med 75%
  • Papp og kartong kan faktisk gjenvinnes 6-7 ganger.

Kilde: Grønt Punkt Norge

 

Både papp og plast

For forpakninger som består av flere ulike typer materialer, for eksempel både plast og papp (og hvor de utgjør en betydelig del av pakningen), må de ulike materialedelen av pakningen skilles før den sorteres.

 

Informasjonskort og papir

Noen av våre forpakninger inneholder silkepapir, kort med informasjon om produktet og/eller lapper med informasjon som er festet på selve plagget ved hjelp av en plasttråd. Alt av papir og kartong som finnes i forpakningen kan kastes i papiravfallet. Plasttråder som fester papirlapper på selve plaggene kan kastes med papiret eller i plastavfallet.

 

Lære mer?

Sortere.no har nyttig informasjon om sortering og en søkefunksjon som viser dine nærmeste innleveringssteder for ulike typer sorteringssavfall.

Se film om avfallssortering fra NRKs Forbrukerinspektørene.

Flere Stories
Pierre Robert Group CSR Rapport 2018

Bærekraftsrapport

Vi mener at klær kan produseres på en etisk forsvarlig måte og jobber hardt for å bli mer bærekraftige. Selv om vi har en lang vei å gå, så er vi stolte av det vi har oppnådd. Vår CSR-rapport beskriver det vi har oppnådd så langt, i tillegg til våre ambisjoner for fremtiden.
Les mer
Barneklær av mirakelfiber  – Bra for både kloden, poden og lommeboken!

Barneklær av mirakelfiber – Bra for både kloden, poden og lommeboken!

Det finnes et mirakelfiber som ingen vitenskapsmenn har klart å etterligne. De unike egenskapene til ull gjør det varmt, bærekraftig og kan til og med hjelpe på atopisk eksem!
Les mer
7 klimatips du kan gjøre i bare trusa

7 klimatips du kan gjøre i bare trusa

Redd verden litt hver dag. Disse enkle miljøtiltakene kan du gjøre hjemme, i bare trusa.
Les mer