Miljø

Slik jobber vi med miljø

Er tekstilindustrien skitten? Det er ingen hemmelighet at tekstilindustrien sliter med utfordringer knyttet til bærekraft og miljø. Men alle må ha klær, og vi mener at utfordringer også bringer med seg muligheter. Vi tror at med kontinuerlig arbeid så kan tekstilindustrien i fremtiden se helt annerledes ut enn den gjør i dag. I Pierre Robert Group har vi fortsatt mange hindre vi må beseire når det kommer til miljø, men vi jobber med dem hver dag, og er stolt over endringene vi har gjennomført så langt.

I vår tilnærming til miljø jobber vi bade helhetlig og steg-for-steg. Dette kan kanskje virke som et motsetning, men vi mener det er både mulig og viktig å holde overblikket, samtidig som vi prioriterer fokusområder sesong for sesong, og år for år. Miljøhensyn er integrert i vår innovasjonsprosess, og påvirker alt fra valg av tekstilfiber, innfargingsmetode og pakning til transportalternativer og resirkuleringsalternativer når produktet til slutt må kastes.

Fokusområder

Som et minimum må alle våre leverandører tilfredsstille gjeldende nasjonal lovgivning og standarder for miljø, deriblant system for avfallshåndtering, kjemikaliehåndtering, vannforbruk og utslipp. Et økende antall av produsentene er miljøsertifiserte i henhold til ISO 14001, og har avanserte renseanlegg og systemer for å hold vann- og energiforbruk på et minimum. I tillegg til å møte myndighetenes krav er dette økonomisk lønnsomt for fabrikken og en vinn-vinn situasjon for produsent og samfunn. Alle leverandører må også leve opp til standarden i vår kjemikalieforskrift.

Som del av vår steg-for-steg prosess fokuserer vi nå på mer miljøvennlige tekstilfibre. I vår Wool Collection har vi erstattet viskose med Tencel®, som er laget av cellulose fra FSC-sertifisert skogdrift. Tencel® er et av de mest miljøvennlige fibrene på markedet i dag og har mange av de samme egenskapene so mull. Det gjør Tencel® godt egnet til merinoullblandinger. 

I vår ullundertøyskolleskjon til barn har vi jobbet med Svanen for å sertifisere både produksjonsprosessen og klærne. Svanemerket legger lista høyt, og vi er stolte over å kunne leve opp til deres strenge krav. 

På våre bomullskolleksjoner har vi gått over til GOTS-sertifisert økologisk bomull på våre boxere og high-waist truser til dame, og på alt bomullsundertøy til barn. GOTS er en internasjonalt anerkjent standard for økologiske tekstiler og krever at hele 72% av produktet er laget av økologiske fibre. Andelen økologisk bomull i Pierre Roberts bomullsundertøy ligger på 92%. GOTS skiller seg også fra andre merkeordninger i at den stiller miljøkrav gjennom hele produksjonskjeden, i tillegg til sosiale krav som sikrer trygge og ordnede arbeidsforhold hos våre leverandører. 

Nå som vi er godt i gang med overgangen til mer bærekraftige fibre vil vi fortsette å jobbe målrettet med dette, samtidig som vi setter fokus på sirkulær økonomi og bedre løsninger for resirkulering av tøy. Single sokker, gamle underbukser og revne strømpebukser havner ofte i søpla. All tekstil kan imidlertid gjenvinnes, og skal ikke i restavfallet. Legg det i en egen pose, skriv «tekstilavfall» på framsiden, og legg det i din nærmeste Fretex-boks. Fretex selger tøyet videre til resirkuleringsfirma, som igjen støtter det flotte sosiale arbeidet de gjør. Bedre for miljøet – bedre for alle. 

 

Flere Stories
Mikroplast for dummies: En Q&A

Mikroplast for dummies: En Q&A

Det er mye snakk om mikroplast i havet. Men hva er egentlig mikroplast, hvor kommer det fra og hva kan du gjøre for å unngå det?
Les mer
3 grunner til å velge økologisk bomull

3 grunner til å velge økologisk bomull

Usikker på hvorfor du burde velge økologisk bomull? Lurer på hvorfor økologisk bomull er bedre enn vanlig bomull? Her er 3 enkle grunner.
Les mer
Vi oppfordrer alle til å kildesortere!

Slik sorterer du forpakningen fra Pierre Robert

Vi oppfordrer alle til å kildesortere! Visste du at plastkrokene på våre pappforpakningen kan kastes rett i papiravfallet? Krokene skilles ut på gjenvinningsanlegget. Les mer om hvordan våre pakninger skal sorteres.
Les mer