Del dette
Miljø

Slik jobber vi med miljø

Er tekstilindustrien skitten? Det er ingen hemmelighet at tekstilindustrien sliter med utfordringer knyttet til bærekraft og miljø. Men alle må ha klær, og vi mener at utfordringer også bringer med seg muligheter. Vi tror at med kontinuerlig arbeid så kan tekstilindustrien i fremtiden se helt annerledes ut enn den gjør i dag. I Pierre Robert Group har vi fortsatt mange hindre vi må beseire når det kommer til miljø, men vi jobber med dem hver dag, og er stolt over endringene vi har gjennomført så langt.

I vår tilnærming til miljø jobber vi bade helhetlig og steg-for-steg. Dette kan kanskje virke som et motsetning, men vi mener det er både mulig og viktig å holde overblikket, samtidig som vi prioriterer fokusområder sesong for sesong, og år for år. Miljøhensyn er integrert i vår innovasjonsprosess, og påvirker alt fra valg av tekstilfiber, innfargingsmetode og pakning til transportalternativer og resirkuleringsalternativer når produktet til slutt må kastes.

Fokusområder

Som et minimum må alle våre leverandører tilfredsstille gjeldende nasjonal lovgivning og standarder for miljø, deriblant system for avfallshåndtering, kjemikaliehåndtering, vannforbruk og utslipp. Et økende antall av produsentene er miljøsertifiserte i henhold til ISO 14001, og har avanserte renseanlegg og systemer for å hold vann- og energiforbruk på et minimum. I tillegg til å møte myndighetenes krav er dette økonomisk lønnsomt for fabrikken og en vinn-vinn situasjon for produsent og samfunn. Alle leverandører må også leve opp til standarden i vår kjemikalieforskrift.

Som del av vår steg-for-steg prosess fokuserer vi nå på mer miljøvennlige tekstilfibre. I vår Wool Collection har vi erstattet viskose med Tencel®, som er laget av cellulose fra FSC-sertifisert skogdrift. Tencel® er et av de mest miljøvennlige fibrene på markedet i dag og har mange av de samme egenskapene so mull. Det gjør Tencel® godt egnet til merinoullblandinger. 

I vår ullundertøyskolleskjon til barn har vi jobbet med Svanen for å sertifisere både produksjonsprosessen og klærne. Svanemerket legger lista høyt, og vi er stolte over å kunne leve opp til deres strenge krav. 

På våre bomullskolleksjoner har vi gått over til GOTS-sertifisert økologisk bomull på våre boxere og high-waist truser til dame, og på alt bomullsundertøy til barn. GOTS er en internasjonalt anerkjent standard for økologiske tekstiler og krever at hele 72% av produktet er laget av økologiske fibre. Andelen økologisk bomull i Pierre Roberts bomullsundertøy ligger på 92%. GOTS skiller seg også fra andre merkeordninger i at den stiller miljøkrav gjennom hele produksjonskjeden, i tillegg til sosiale krav som sikrer trygge og ordnede arbeidsforhold hos våre leverandører. 

Nå som vi er godt i gang med overgangen til mer bærekraftige fibre vil vi fortsette å jobbe målrettet med dette, samtidig som vi setter fokus på sirkulær økonomi og bedre løsninger for resirkulering av tøy. Single sokker, gamle underbukser og revne strømpebukser havner ofte i søpla. All tekstil kan imidlertid gjenvinnes, og skal ikke i restavfallet. Legg det i en egen pose, skriv «tekstilavfall» på framsiden, og legg det i din nærmeste Fretex-boks. Fretex selger tøyet videre til resirkuleringsfirma, som igjen støtter det flotte sosiale arbeidet de gjør. Bedre for miljøet – bedre for alle. 

 

Flere Stories
Pierre Robert Group CSR Rapport 2018

Bærekraftsrapport

Vi mener at klær kan produseres på en etisk forsvarlig måte og jobber hardt for å bli mer bærekraftige. Selv om vi har en lang vei å gå, så er vi stolte av det vi har oppnådd. Vår CSR-rapport beskriver det vi har oppnådd så langt, i tillegg til våre ambisjoner for fremtiden.
Les mer
Barneklær av mirakelfiber  – Bra for både kloden, poden og lommeboken!

Barneklær av mirakelfiber – Bra for både kloden, poden og lommeboken!

Det finnes et mirakelfiber som ingen vitenskapsmenn har klart å etterligne. De unike egenskapene til ull gjør det varmt, bærekraftig og kan til og med hjelpe på atopisk eksem!
Les mer
11 måter å gjenbruke strømpebuksene dine

11 måter å gjenbruke strømpebuksene dine

Ikke kast de raknede strømpebuksene dine, det er utallige ting du kan bruke dem til! Og når de ikke kan gjenbrukes, kan de alltid resirkuleres.
Les mer