Våre materialer

Hva er resirkulert polyester og polyamid?

Når vi lager noe nytt ved å resirkulere ting som allerede eksisterer, krever det mindre energi, vann og kjemikalier enn hvis vi skulle lage samme produkt av nye råvarer. Når vi resirkulerer får vi samtidig brukt avfall til noe fornuftig.

Resirkulert polyester og polyamid er mindre vann-, kjemikalie- og energikrevende å produsere enn nye syntetmaterialer. Det gjør oss også mindre avhengig av å olje som råvare, og det krever ikke nytt uttak av olje. Syntetmaterialer er heller ikke biologisk nedbrytbare, så hvis vi kan bruke eksisterende syntetfibre i nye plagg, så hindrer vi at de spres i naturen.

I Pierre Robert bruker vi resirkulert polyester eller polyamid i mange av våre nye sportsplagg. Vår resirkulerte polyamid er laget av tekstilavfall. Vår resirkulerte polyester er laget av brukte PET-plastflasker.

Hva er GRS-sertifisert polyester og polyamide?

GRS står for the Global Recycled Standard. Det er en internasjonal merkeordning som sertifiserer tilstedeværelsen av resirkulerte materialer i ulike tekstiler. Målet til GRS er å øke bruken av resirkulert materiale, og for å oppnå GRS-sertifisering må minst 20% av materialkomposisjonen være fra resirkulert råvare.

GRS stiller også krav til alle ledd i leverandørkjeden, inkludert sosiale forhold, kjemiske prosesser, og sporbarhet. Alle ledd må sertifiseres og verifiseres av en tredjepart. In- og output av råmateriale verifiseres også av tredjepart, og sikrer at det faktisk er regenerert materiale som ender i plagget.

Pierre Robert Groups GRS sertifseringsnummer er 846970 og er sertifisert av Control Union, Nederland.

 

Hvorfor er ikke alle syntetplaggene deres laget av resirkulert materiale?

Det hadde vi gjerne ønsket, men det er to utfordringer knyttet til dette. For det første er det vanskelig å få tak i nok resirkulert polyester og polyamid. For det andre så er det vanskelig å få tak i resirkulert polyester og polyamid i riktig og stabil kvalitet. Når det er sagt så går teknologien raskt og dette blir bedre og bedre. I fremtiden vil heldigvis en langt større andel av plaggene vi bruker være laget av resirkulert materiale. Det ser vi frem til.

Shop The Look

159,00 NOK 79,50 NOK
50%
Resirkulerte materialer
119,00 NOK 59,50 NOK
50%
Resirkulerte materialer
269,00 NOK 188,30 NOK
30%
269,00 NOK 188,30 NOK
30%
Resirkulerte materialer

 

Hva er mikroplast? Les vår guide, mikroplast for dummies.

Dette kan du gjøre for å miminere mikroplast fra klesvasken.

Dette gjør vi i Pierre Robert for å minske mikroplast fra klær.

Flere Stories
Kapokplanter

Hva er kapok

Kapok: vanntett, bærekraftig OG ultramykt? Ja takk!
Les mer
Derfor er økologisk bomull bedre enn vanlig bomull

Hva er GOTS økologisk bomull?

Det kryr av klær merket med «økologisk bomull.» Men hva betyr det egentlig? Vet du egentlig forskjellen på økologisk og «vanlig» bomull, hva GOTS er – og hvorfor det har betydning?
Les mer
Om Tencel

Hva er Tencel®?

Tencel® er et av våre mest miljøvennlige tekstilmaterialer. Materialet kommer rett fra naturen og utvinnes av FSC*-sertifisert cellulose fra bærekraftig skogsdrift. Tencel® har mange av de samme gode egenskapene som ull, og klær laget i Tencel® er myke, slitesterke, holder godt på passformen og fører fukt bort fra huden.
Les mer