Miljø

Resirkuler strømpebuksene dine med Pierre Robert og Coop

Her i Pierre Robert har vi store ambisjoner om å nå lengre og gjøre bedre når det gjelder bærekraft. Derfor samarbeider vi med Coop Mega Bislett om et nytt og spennende prosjekt rundt resirkulering av strømpebukser. 

Hva gjør du med dine gamle, utslitte strømpebukser? Er du en opplyst forbruker leverer du dem kanskje som tekstilavfall til Fretex. Men er du som den gjengse forbruker, så havner de etter all sansynlighet i restavfallet.

Strømpebukser er laget av oljebaserte fiber som polyamid. Det krever derfor naturressurser å produsere, og det skaper et avfallsproblem når de er brukt opp. Vi vet også at de skaper trøbbel for avfallsselskapene, ved at de setter seg fast i hjulene i maskineriet på søppelsorteringsanlegget. Alt dette vil vi gjøre noe med.

Nå kan du levere dine gamle strømpebukser til resirkulering hos Coop Mega på Bislett i Oslo. 

På Mega blir de fraktet videre til Fretex av Norsk Gjenvinning. Der kan de få nytt liv, akkurat som dine gamle panteflasker. 

Gamle strømpebukser kan gjenvinnes og bli til nye produkter som isolasjonsmaterialer, pusseskinn, eller matter til grønne tak, som gir en hvileplass for pollinerende insekter og hindrer overvann på bygg. Slike matter ligger blant annet på det nye bygget til Orkla & Pierre Robert Group på Skøyen. 

Hvordan gjør man det, og hva får jeg i retur?

  1. Lever dine ødelagte strømpebukser i post-i-butikk eller ved kassesonen. 
  2. Du får en rabattkupong på 20% fra Coop personalet (rabattkupongen gjelder på kjøp av ny strømpebukse fra Pierre Robert).
  3. Dette prosjektet er midlertidig, men kan bli til noe større! Hvis alle bidrar sparer vi miljø, tid og penger – bra for deg og bra for kloden.

Les mer om Coop Testlab her.

Hvor ble undertøyet fra Jenny Skavlan x Pierre Robert kolleksjonen produsert? Her er en Q&A med fabrikken.

Flere Stories
Mikroplast for dummies: En Q&A

Mikroplast for dummies: En Q&A

Det er mye snakk om mikroplast i havet. Men hva er egentlig mikroplast, hvor kommer det fra og hva kan du gjøre for å unngå det?
Les mer
3 grunner til å velge økologisk bomull

3 grunner til å velge økologisk bomull

Usikker på hvorfor du burde velge økologisk bomull? Lurer på hvorfor økologisk bomull er bedre enn vanlig bomull? Her er 3 enkle grunner.
Les mer
Vi oppfordrer alle til å kildesortere!

Slik sorterer du forpakningen fra Pierre Robert

Vi oppfordrer alle til å kildesortere! Visste du at plastkrokene på våre pappforpakningen kan kastes rett i papiravfallet? Krokene skilles ut på gjenvinningsanlegget. Les mer om hvordan våre pakninger skal sorteres.
Les mer