Del dette
Miljø

Klær som ikke kan gjenbrukes, kan fortsatt gjenvinnes.

Hva gjør du med gamle underbukser, slitte sokker og hullete strømpebukser? Utslitte klær havner dessverre ofte i restavfallet, selv om de kan resirkuleres. Det ønsker vi å gjøre noe med å gjøre noe med. Slik resirkulerer du klær.

Fretex Norge mottar daglig over 40 tonn tøy til gjenbruk. Men visste du at Fretex også tar imot slitte, hullete og ødelagte tekstiler? Tøy som ikke kan gjenbrukes, kan fortsatt redesignes eller selges til resirkuleringsanlegg.

Til og med gamle, slitte underbukser kan resirkuleres. På resirkuleringsanlegget blir de kuttet opp til små fiber, som det lages nye, bærekraftige produkter av, f.eks. vegetasjonsmattene til Bergknapp. Disse brukes til å lage grønne tak og vegger, hvor planter kan gro både binder CO2 og gjør omgivelsene triveligere. Det synes vi er fantastisk.

 

Slik resirkulerer du tøyet ditt:

 

  1. Samle det ødelagte tøyet i en pose. Du finner egne oransje poser for tekstilavfall hos Fretex, men du kan også bruke en vanlig plastpose. Hvis du vil bruke egen pose, så skriver du «tekstilavfall» på fremsiden med en vannfast tusj.
  2. Legg posen i nærmeste Fretex-innsamlingsboks.
  3. Ferdig! Nyt følelsen av å ha gjort en god gjerning. Når du gir dine single sokker til Fretex hjelper du miljøet, reduserer avfall og bidrar til Fretex og Frelsesarmeen sitt viktige arbeid.

 

Vi spurte folk på gata hva de gjør med de slitte trusene sine - se den morsomme filmen her!

 

Resirkuler meg!

Som en av Nordens ledende undertøysprodusenter vet vi at våre plagg fører til mer tekstilavfall. Gammelt undertøy, sokker og strømpebukser passer ofte ikke til gjenbruk og havner som regel i søpla.

I stedet for å være en del av problemet, ønsker vi å bidra til økt resirkulering av tekstilavfall i Norden. På alle våre nye forpakninger vil du du finne informasjon om hva du skal gjøre med plagget etter endt liv. God resirkulering!

 

 

 

 

 

Flere Stories
Pierre Robert Group CSR Rapport 2018

Bærekraftsrapport

Vi mener at klær kan produseres på en etisk forsvarlig måte og jobber hardt for å bli mer bærekraftige. Selv om vi har en lang vei å gå, så er vi stolte av det vi har oppnådd. Vår CSR-rapport beskriver det vi har oppnådd så langt, i tillegg til våre ambisjoner for fremtiden.
Les mer
Barneklær av mirakelfiber  – Bra for både kloden, poden og lommeboken!

Barneklær av mirakelfiber – Bra for både kloden, poden og lommeboken!

Det finnes et mirakelfiber som ingen vitenskapsmenn har klart å etterligne. De unike egenskapene til ull gjør det varmt, bærekraftig og kan til og med hjelpe på atopisk eksem!
Les mer
11 måter å gjenbruke strømpebuksene dine

11 måter å gjenbruke strømpebuksene dine

Ikke kast de raknede strømpebuksene dine, det er utallige ting du kan bruke dem til! Og når de ikke kan gjenbrukes, kan de alltid resirkuleres.
Les mer