Del dette
Miljø

Klær som ikke kan gjenbrukes, kan fortsatt gjenvinnes.

Hva gjør du med gamle underbukser, slitte sokker og hullete strømpebukser? Utslitte klær havner dessverre ofte i restavfallet, selv om de kan resirkuleres. Det ønsker vi å gjøre noe med å gjøre noe med. Slik resirkulerer du klær.

Fretex Norge mottar daglig over 40 tonn tøy til gjenbruk. Men visste du at Fretex også tar imot slitte, hullete og ødelagte tekstiler? Tøy som ikke kan gjenbrukes, kan fortsatt redesignes eller selges til resirkuleringsanlegg.

Til og med gamle, slitte underbukser kan resirkuleres. På resirkuleringsanlegget blir de kuttet opp til små fiber, som det lages nye, bærekraftige produkter av, f.eks. vegetasjonsmattene til Bergknapp. Disse brukes til å lage grønne tak og vegger, hvor planter kan gro både binder CO2 og gjør omgivelsene triveligere. Det synes vi er fantastisk.

 

Slik resirkulerer du tøyet ditt:

 

  1. Samle det ødelagte tøyet i en pose. Du finner egne oransje poser for tekstilavfall hos Fretex, men du kan også bruke en vanlig plastpose. Hvis du vil bruke egen pose, så skriver du «tekstilavfall» på fremsiden med en vannfast tusj.
  2. Legg posen i nærmeste Fretex-innsamlingsboks.
  3. Ferdig! Nyt følelsen av å ha gjort en god gjerning. Når du gir dine single sokker til Fretex hjelper du miljøet, reduserer avfall og bidrar til Fretex og Frelsesarmeen sitt viktige arbeid.

 

Vi spurte folk på gata hva de gjør med de slitte trusene sine - se den morsomme filmen her!

 

Resirkuler meg!

Som en av Nordens ledende undertøysprodusenter vet vi at våre plagg fører til mer tekstilavfall. Gammelt undertøy, sokker og strømpebukser passer ofte ikke til gjenbruk og havner som regel i søpla.

I stedet for å være en del av problemet, ønsker vi å bidra til økt resirkulering av tekstilavfall i Norden. På alle våre nye forpakninger vil du du finne informasjon om hva du skal gjøre med plagget etter endt liv. God resirkulering!

 

 

 

 

 

Flere Stories
Mikroplast for dummies: En Q&A

Mikroplast for dummies: En Q&A

Det er mye snakk om mikroplast i havet. Men hva er egentlig mikroplast, hvor kommer det fra og hva kan du gjøre for å unngå det?
Les mer
3 grunner til å velge økologisk bomull

3 grunner til å velge økologisk bomull

Usikker på hvorfor du burde velge økologisk bomull? Lurer på hvorfor økologisk bomull er bedre enn vanlig bomull? Her er 3 enkle grunner.
Les mer
Vi oppfordrer alle til å kildesortere!

Slik sorterer du forpakningen fra Pierre Robert

Vi oppfordrer alle til å kildesortere! Visste du at plastkrokene på våre pappforpakningen kan kastes rett i papiravfallet? Krokene skilles ut på gjenvinningsanlegget. Les mer om hvordan våre pakninger skal sorteres.
Les mer