Kapsel

11 måter å gjenbruke strømpebuksene dine

Ikke kast de raknede strømpebuksene dine, det er utallige ting du kan bruke dem til! Og når de ikke kan gjenbrukes, kan de alltid resirkuleres.

Av alle plaggene våre, har tynne strømpebukser det korteste livet. Men visste du at de har mange bruksområder også etter at de har raknet? Her er noen av dem: 

1. Fjerne neglelakk. Bytt ut bomullsdottene med sammenkrøllede stykker av en oppklippet strømpebukse! Ikke bare fjerner den neglelakk mer effektivt enn bomull. Du sparer penger, og også miljøet for ressursene som kreves for å produsere bomull. Win-win-win!
 
2. Pusse sko. Etter at skokremen er påført, er tynne strømpebukser det som får skoene aller blankest. 
 
3. Bruke som kjøkkensil. Har du lurt på hvordan man egentlig får til å sile quinoa, uten at halvparten faller rett gjennom silen? Nå har du svaret! Strømpebuksen må selvsagt vaskes først, og du trenger ikke å bruke fotpartiet…
 
4. Vaske vinduer. Lei av skjolder på de rene vinduene dine? Med en siste finpuss med tynne strømpebukser er disse en saga blott!
 
5. Pusse sølvtøy. Det tynne nylonstoffet er perfekt for å pusse ting, også sølvtøy og andre metaller. Du trenger ikke engang pussemiddel, materialet gjør det blankt helt på egenhånd!
 
6. Tipset fra ekotipset.se er å klippe dem opp til hårstrikker. De er fine og nøytrale i fargen, og i tillegg skånsomme for håret!
 
 

Trasiga strumpbyxor = mängder av hårsnoddar! 😱😍 Släng inte strumpbyxor med maskor - klipp av remsor på några centimeter styck - dra lite i snoddarna så de rullar ihop sig - klart! 💫 Detta supersmarta återbrukstips kommer från 👉 @dnilva 💖 #ekotipset #dnilva #återbruk #miljövänligt #gördetsjälv #aldrigmerletahårsnoddar

Et innlegg delt av Ekotipsen du inte vill missa! (@ekotipset)

 

 

7. Finne småting du har mistet på gulvet. Leter du etter bakdelen på en øredobb? Bare tre en tynn strømpebukse over enden på støvsugeren, og vips, så har du sugd den fram! 
 
8. Lag din egen fukt-fjerner. Er du plaget med fukt i huset? Legg litt kattesand i foten av en strømpebukse. Knyt sammen enden og klipp av, og så vil denne absorbere fuktighet fra der det trengs. 
 
9. Bind opp planter. Om du har planter som trenger å bindes opp mot en vegg, gjerde, pinne eller lignende, er snorer og ringer av tynne strømpebukser perfekte å binde dem opp med. Materialet er nemlig skånsomt nok til ikke å skade plantene, og akkurat passe elastisk. 
 
10. Frisk opp skoene. Putt litt bakepulver oppi en dobbel strømpebukse-fot, knyt en knute på enden og klipp av, så du får en liten ball. Disse kan du legge oppi skoene dine, for å absorbere vond lukt. 
 
Eller du kan…
11. Levere dem til Fretex! Det er nemlig ikke slik at bare hele, rene klær skal leveres til Fretex. Raknede strømpebukser, single sokker, slitne truser og hullete laken kan nemlig resirkuleres! Fibre fra tekstiler som ikke kan gjenbrukes, blir dermed råmateriale til bærekraftige nye produkter som isolasjon og takmatter. 
 
Hvordan du leverer klær til resirkulering, ser du her: 

 

 

 
Flere Stories
Lev i loungewear

Lev i loungewear

Tilbring dagene i det DU helst vil gå i.
Les mer
Yoga

7 tips til hjemmetilværelsen

Fort kan verden bli litt overveldende. Ting skjer, og stresset inntreffer. Det er lett å glemme å ta vare på seg selv og sin mentale/fysiske helse når det er mye som skjer. Her har vi samlet inn noen tips som kanskje vil hjelpe å gi deg selv litt "self-care".
Les mer
Comfy Tights - 5 ways, styling av Jenny Skavlan

Comfy Tights - 5 ways, styling av Jenny Skavlan

Pierre Robert og Jenny Skavlan presenterer: Comfy tights - 5 ways.
Les mer