Hvem lager klærne våre

Quizrr: Sammen om arbeiderrettigheter og kunnskap

Informasjon er makt. Pierre Robert jobber derfor med Quizrr for å heve kompetansen blant fabrikkansatte om deres egne rettigheter og muligheter, og hvordan de kan gå i dialog med ledelsen for sammen å skape en bedre arbeidsplass for alle.

Alle våre leverandører skal følge den internasjonale arbeidsorganisasjonens (ILO) konvensjoner om arbeiderrettigheter. Arbeidsrett står likevel sterkere, om arbeidstakere kjenner til hvilke krav og forpliktelser de har.

Quizrr er et opplæringsprogram som gjør bruk av digitalt innhold, spill, video og quiz, med fokus på arbeidsrett. Programmet er skreddersydd for å bedre kommunikasjon og samspill mellom fabrikkansatte og fabrikkledelse – med fokus på vinn-vinn for alle involverte parter.

Quizrr ble etablert i Sverige i 2013, og er tilgjengelig for produsenter i Bangladesh, Kina, Thailand og Mauritius. Pr i dag har Pierre Robert gjennomført Quizrr-trening hos fem leverandører i Kina, for over 1700 fabrikkarbeidere. I løpet av 2020 målsetter vi at mellom 8-10 fabrikker skal ha gjennomgått programmet.

Les mer om QuizRR

Les om ILOs konvensjoner

Flere Stories
#IMadeYourClothes: Gårdsbesøk i Sør-Afrika

#IMadeYourClothes: Gårdsbesøk i Sør-Afrika

Vi vet ofte ikke nok om sauegårdene som produserer ull for oss i Sør Afrika. Men som klesprodusent står vi til ansvar for det som skjer i vår leverandørkjede, helt ned til sauegården. Derfor har vi bestemt oss for å lære mer.
Les mer
Fabrikkfakta: Her ble Jenny x Pierre Robert laget

Fabrikkfakta: Her ble Jenny x Pierre Robert laget

Hvem laget klærne dine? Transparens er nøkkelen til en mer etisk klesbransje. Dette er fabrikken bak vår Jenny Skavlan x Pierre Robert Capsule Collection.
Les mer
#IMadeYourClothes

#IMadeYourClothes

Hvem sydde trusa di? Bak hver eneste truse og sokk står det mennesker som legger flid i godt håndtverk. Bli med oss "behind the scenes," og møt noen av dem som syr klær for Pierre Robert. Det gir kun et lite innblikk, men vi håper at det kan pirre interessen og inspirere deg til å utfordre oss til større åpenhet. Vi håper også at det vil minne deg på verdien som ligger i hvert eneste lille plagg. Noen har brukt tid på å sy sokken din: elsk den, stopp den og resirkuler den!
Les mer