Hvorfor bruke ull

Pakk kofferten med ull

Uansett om du skal på langhelg i New York eller konferanse i Berlin: ingenting slår ull på reise. Tynn, pen merinoull er behagelig mot huden og kan styles opp eller ned, og med ullklær i kofferten kan du pakke med deg færre plagg.

Derfor er ull perfekt på reise

 • Ullklær behøver sjelden å strykes da det krøller lite, selv etter å ha ligget sammenpakket.
 • Merinoull er elastisk og holder godt på fasongen, også rundt albuer og knær. Perfekt for reiseplagg som må brukes over flere dager.
 • Ull har antibakterielle egenskaper som hindrer lukt, og behøver ikke vaskes ofte. Luft ullplagget etter bruk, og du vil kunne bruke det flere ganger i løpet av turen. En tynn, fin ulltrøye eller genser vil kunne brukes som overdel til en rekke ulike antrekk.
 • Med en tynn ulltrøye eller ullsinglet til å bruke innerst, kan du la den tykke genseren ligge hjemme.Wool clothing rarely needs ironing since it does not wrinkle easily, even after being packed tightly.

 • Ull er temperaturregulerende. Tynne, fine ullplagg er behagelig å bruke selv om det er varmt, og virker varmeisolerende når det er kaldt.
 • På lange reiser kan temperaturen svinge voldsomt. Det kan være varmt og stressende på vei til flyplassen, men kaldt om bord på flyet. Ull transporter fuktighet bort fra huden. Selv om du svetter vil en ullundertrøye holde deg tørr mot huden, og forhindre at du fryser når du setter deg i flysetet.

Tips til kofferten

 • En fin, tynn langermet ulltrøye i en nøytral farge er svært anvendelig og passer til både dressbukser, dongeri og skjørt. Bruk den alene, eller ha den under en skjorte eller tykkere genser om det blir kaldt.
 • En tynn, pen, kortermet ulltrøye er god å ha innerst når det er kjølig, og kan brukes i flere dager før den må vaskes. Den kan også brukes alene som en singlet om det blir varmt.
 • Et skjerf i merinoull er deilig på kalde flyturer og kjølige høstdager, og kan løfte antrekket. Tynne ullskjerf passer til både ute- og innendørsantrekk. Velg en farge som passer til resten av plaggene i reisekofferten.
 • I motsetning til andre strømpebukser, kan tights i ull brukes et par ganger før de vaskes. Strømpebukser i ull holder også føttene tørre, og holder bedre på varmen på kjølige høstkvelder. Om det virkelig blir kaldt fungerer ulltights ypperlig som et ekstra varmeisolerende lag under bukser.
 • Tynne ullsokker holder føttene tørre og varme, puster og forhindrer vond lukt - viktig på reiser med mye gåing i tette sko.

Se våre kategorier for ullundertøy:
Ullundertøy barn | Ullundertøy dame | Ullundertøy herre | Ullundertøy baby

 

Flere Stories
Sports bh ull - sports truse ull

Derfor bør du bruke BH og truse i ull

I Norge er vi flinke til å gå med ull innerst når det er kaldt. Bortsett fra helt innerst da, for der går mange av oss fortsatt med BH og truse i bomull eller syntetmaterialer. Dette kan hemme effekten av det øvrige ullundertøyet. Hvorfor går vi ikke i BH og truse av ull?
Les mer
Ulltrøyen er et nøkkelplagg i den skandinaviske basisgarderoben.

4 grunner til å ha en ulltrøye i skapet

Ulltrøyen er et nøkkelplagg i den skandinaviske basisgarderoben. Dette lille, men funksjonelle plagget dekker flere ulike behov i løpet av vinterhalvåret. Investerer du i en litt finere ulltrøye kan du godt la den synes under andre plagg, eller rett og slett bruke den alene. Derfor bør du eie en:
Les mer
Endelig er vårt designsamarbeid med moteikonet Hanneli Mustaparta her! Bli litt bedre kjent med kvinnen bak kolleksjonen.

Hvorfor bør du kle baby i ull?

Du har sikkert hørt at du bør velge ullklær til baby, men uroer deg kanskje for at det skal bli for varmt, eller klø mot den sarte babyhuden. Er dette noe foreldre behøver å bekymre seg for? Ullekspert og produktsjef hos Pierre Robert, Mikalea Folkestad, sier klart nei.
Les mer