Del dette
Inspirasjon

Fra Amazonas til Norway Cup

Disse brasilianske ungdommene er klare for sitt livs opplevelse på Ekebergsletta i Oslo.

Ingen internasjonal fotballturnering er vel komplett uten brasiliansk sambafotball. Alunorte Rain Forest teams fra Barcarena-distriktet i Amazonas stiller med ett guttelag og ett jentelag på årets Norway Cup.

Spillerne er fra 13 til 16 år, og de har brukt flere måneder på å forberede seg til Norway Cup. De er en del av det Hydro-sponsede programmet “Educação pra Gente” (Utdanning til Folket), som hjelper ungdommer med å få seg en utdannelse, i et distrikt som sliter med arbeidsledighet, fattigdom og lav utdannelse. Fotball har vist seg å være en viktig faktor for å få ned fravær og frafall i skolen.

Konkurransen for å kvalifisere seg til lagene har vært tøff, av 400 deltakere har bare 33 kommet gjennom nåløyet. Deltakerne har både blitt vurdert på fotballferdigheter, oppførsel og skoleresultater.

Utstyr kommer ikke opp mot trening og dedikasjon, men feil bekledning kan være en hindring for å yte sitt beste når det gjelder. Så for å gjøre opplevelsen og sjansene deres enda bedre, fikk alle spillerne hvert sitt sett sportsundertøy fra Pierre Robert.

Under besøket i Oslo står også kulturell utveksling på programmet. Spillerne skal besøke Nobels Fredssenter og gjennomføre en studie om vold i skolen, som siden skal deles med medelevene på hjemstedet.

Vi oppfordrer alle som befinner seg på Ekebergsletta denne uken til å komme og heie på disse flotte ungdommene. Lurer du på hvordan det går med lagene, kan du se de siste resultatene fra Norway Cup her!

 

 

Flere Stories
Fire plagg du aldri vil angre på

Fire plagg du aldri vil angre på

Se hvilke Pierre Robert-plagg vår redaktør sverger til
Les mer
Pierre Robert sportsundertøy sports-bh

Treningsguide: Finn sports-BH-en som funker for deg

Hvordan vet du egentlig hvilken sports-BH er riktig for deg? Følg guiden for å finne sports-BH-en som er best tilpasset dine behov.
Les mer
ullgenser

Slik styler du de perfekte ullantrekkene

Basic klær i tynn ull er det perfekte utgangspunkt for en moteriktig stil for denne høsten – og årene som kommer. Fast fashion er nemlig ut – gå heller basic og bærekraftig!
Les mer