Share this
Inspirasjon

Fra Amazonas til Norway Cup

Disse brasilianske ungdommene er klare for sitt livs opplevelse på Ekebergsletta i Oslo.

Ingen internasjonal fotballturnering er vel komplett uten brasiliansk sambafotball. Alunorte Rain Forest teams fra Barcarena-distriktet i Amazonas stiller med ett guttelag og ett jentelag på årets Norway Cup.

Spillerne er fra 13 til 16 år, og de har brukt flere måneder på å forberede seg til Norway Cup. De er en del av det Hydro-sponsede programmet “Educação pra Gente” (Utdanning til Folket), som hjelper ungdommer med å få seg en utdannelse, i et distrikt som sliter med arbeidsledighet, fattigdom og lav utdannelse. Fotball har vist seg å være en viktig faktor for å få ned fravær og frafall i skolen.

Konkurransen for å kvalifisere seg til lagene har vært tøff, av 400 deltakere har bare 33 kommet gjennom nåløyet. Deltakerne har både blitt vurdert på fotballferdigheter, oppførsel og skoleresultater.

Utstyr kommer ikke opp mot trening og dedikasjon, men feil bekledning kan være en hindring for å yte sitt beste når det gjelder. Så for å gjøre opplevelsen og sjansene deres enda bedre, fikk alle spillerne hvert sitt sett sportsundertøy fra Pierre Robert.

Under besøket i Oslo står også kulturell utveksling på programmet. Spillerne skal besøke Nobels Fredssenter og gjennomføre en studie om vold i skolen, som siden skal deles med medelevene på hjemstedet.

Vi oppfordrer alle som befinner seg på Ekebergsletta denne uken til å komme og heie på disse flotte ungdommene. Lurer du på hvordan det går med lagene, kan du se de siste resultatene fra Norway Cup her!

 

 

Flere Stories
invisible truse usynlig

Derfor er ikke en truse bare en truse

Vi har gått en lang vei for å lage en truse som er verdens beste for akkurat deg. Les historien her.
Les mer
Tights yay or nay?

Strømpebukser yay or nay?

Når det kommer til strømpebukser er synspunktene — og tabbene — mange. Noen sverger til bare ben på enhver bekostning, mens andre tenker på tights som accessoirer og en kostnadseffektiv måte å oppgradere garderoben på. Så hva er egentlig greia? Begår vi en fashion faux pas i det vi kaster et par 10 denier strømpebukser i handlekurven? Svaret er heldigvis nei.
Les mer
yoga tights

@Annijors yogarutine

Blogger Anniken Jørgensen sverger til yoga mot tankespinn og ryggsmerter. Her er hennes daglige yogarutine, som ikke tar mer enn 15-20 minutter!
Les mer