Miljø

Barn som leker, lærer mer

Lek er en viktig og nødvendig del av barns liv. Gjennom lek stimuleres ikke bare den språklige, kognitive, emosjonelle og motoriske utviklingen, leken er også med på å utvikle barnas kreativitet og evnen til å løse problemer. Når barn leker sammen bygger de sosiale relasjoner til hverandre, får trening i å forhandle, lytte til og respektere andre. 
Pierre Robert x Right To Play
Vi kan alle endre verden til det bedre, både privatpersoner, politikere og ikke minst næringsliv. I Pierre Robert tar vi dette ansvaret på alvor, og jobber hele tiden for å produsere enda mer miljøvennlig, bruke mer bærekraftige materialer, og sørge for at arbeiderne på tekstilfabrikkene vi samarbeider med får det enda bedre.
Nå vil vi også hjelpe barn i nød, ved å samarbeide med den internasjonale humanitære organisasjonen Right To Play
Right To Play er en uavhengig politisk og religiøs organisasjon som bruker lek og idrett til å utvikle barns ferdigheter og bidra til sosial endring i områder som er påvirket av krig, fattigdom og sykdom. Gjennom veiledning og oppfølging av lærere og mer bruk av lek og aktivitet i undervisningen, er Right To Play med på å skape en bedre fremtid for barn i 16 land.

 

Viktige valg
Som produsent av barneklær vet vi at valgene vi tar i dag har store konsekvenser for fremtidige generasjoner. Derfor har vi fokus på bærekraftige materialer, dyrevelferd, miljøkrav gjennom hele produksjonskjeden og strenge krav til arbeidsforhold hos våre leverandører. Like opplagt er det for oss å bidra til at barn over hele verden får best mulige forutsetninger for en god barndom.
Gjennom samarbeidet med Right To Play vil vi sette fokus på viktigheten av lek og aktivitet i hverdagen til barn, og hvordan dette brukes for å styrke læring og utvikling. Vi bidrar også med økonomisk støtte, for å gi flere barn i utviklingsland tilgang til skole og lesesenter.
Right To Play-ambassadør Tiril Sjåstad Christiansen
«Lek og aktivitet har betydd alt i min oppvekst, og er noe jeg har tatt som en selvfølge. Da jeg var med Right To Play til Etiopia opplevde jeg at mange barn vokser opp under strenge forhold, og at det ikke er en naturlig del av deres barndom», sier freestyleutøver Tiril Sjåstad Christiansen.
Tiril har vært utøverambassadør for Right To Play siden 2015,  og i 2016 var hun med på prosjektbesøk til Etiopia. Her fikk hun oppleve hvordan 17000 barn fikk tilpasset lek og aktivitet i sin skolehverdag. Hun fikk også et innblikk i hvordan Right To Play jobber tett med lokale utdanningsmyndigheter om 12 lesesentre. Dette er trygge steder med motiverende læringsmiljø hvor barna kan få hjelp til å lære å lese, samt delta i sportsaktiviteter.
 
 
Flere Stories
Mikroplast for dummies: En Q&A

Mikroplast for dummies: En Q&A

Det er mye snakk om mikroplast i havet. Men hva er egentlig mikroplast, hvor kommer det fra og hva kan du gjøre for å unngå det?
Les mer
3 grunner til å velge økologisk bomull

3 grunner til å velge økologisk bomull

Usikker på hvorfor du burde velge økologisk bomull? Lurer på hvorfor økologisk bomull er bedre enn vanlig bomull? Her er 3 enkle grunner.
Les mer
Vi oppfordrer alle til å kildesortere!

Slik sorterer du forpakningen fra Pierre Robert

Vi oppfordrer alle til å kildesortere! Visste du at plastkrokene på våre pappforpakningen kan kastes rett i papiravfallet? Krokene skilles ut på gjenvinningsanlegget. Les mer om hvordan våre pakninger skal sorteres.
Les mer