Share this
Miljø

Klær som ikke kan gjenbrukes, kan fortsatt gjenvinnes.

Hva gjør du med gamle underbukser, slitte sokker og hullete strømpebukser? Utslitte klær havner dessverre ofte i restavfallet, selv om de kan resirkuleres. Det ønsker vi å gjøre noe med å gjøre noe med. Slik resirkulerer du klær.

Fretex Norge mottar daglig over 40 tonn tøy til gjenbruk, og det synes vi er fantastisk. Men visste du at Fretex også tar imot slitte, hullete og ødelagte tekstiler? Tøy som ikke kan gjenbrukes, kan fortsatt redesignes eller selges til resirkuleringsanlegg.

 

Slik gjør du:

 

  1. Samle det ødelagte tøyet i en pose. Du finner egne oransje poser for tekstilavfall hos Fretex, men du kan også bruke en vanlig plastpose fra butikken. Hvis du vil bruke egen pose, så skriver du «tekstilavfall» på fremsiden med en vannfast tusj.
  2. Legg posen i nærmeste Fretex-innsamlingsboks.
  3. Ferdig! Nyt følelsen av å ha gjort en god gjerning. Når du gir dine single sokker til Fretex så hjelper du miljøet, reduserer avfall og bidrar til Fretex og Frelsesarmeen sitt viktig arbeid.

 

 

Resirkuler meg!

Som en av Nordens ledende undertøysprodusenter vet vi at våre plagg fører til mer tekstilavfall. Gammelt undertøy, sokker og strømpebukser passer ofte ikke til gjenbruk og havner som regel i søpla.

I stedet for å være en del av problemet, ønsker vi å bidra til økt resirkulering av tekstilavfall i Norden. På alle våre nye forpakninger vil du du finne informasjon om hva du skal gjøre med plagget etter endt liv. God resirkulering!

 

 

 

 

 

Flere Stories
Restriksjoner på kjemikaliebruk

Restriksjoner på kjemikaliebruk

I Pierre Robert har vi totalforbud mot skadelige kjemikalier. For at verken du eller miljøet skal utsettes for unødvendig kjemikaliebruk, har vi også satt strenge grenser for mengden og typen kjemikalier som kan brukes i produksjon av våre klær.
Les mer
Slik jobber vi med miljø

Slik jobber vi med miljø

Er tekstilindustrien skitten? Det er ingen hemmelighet at tekstilindustrien sliter med utfordringer knyttet til bærekraft og miljø. Men alle må ha klær, og vi mener at utfordringer også bringer med seg muligheter. Vi tror at med kontinuerlig arbeid så kan tekstilindustrien i fremtiden se helt annerledes ut enn den gjør i dag. I Pierre Robert Group har vi fortsatt mange hindre vi må beseire når det kommer til miljø, men vi jobber med dem hver dag, og er stolt over endringene vi har gjennomført så langt.
Les mer
Vi oppfordrer alle til å kildesortere!

Slik sorterer du forpakningen fra Pierre Robert

Vi oppfordrer alle til å kildesortere! Visste du at plastkrokene på våre pappforpakningen kan kastes rett i papiravfallet? Krokene skilles ut på gjenvinningsanlegget. Les mer om hvordan våre pakninger skal sorteres.
Les mer