Del dette
Inspirasjon

Hvorfor bør du kle baby i ull?

Du har sikkert hørt at du bør velge ullklær til baby, men uroer deg kanskje for at det skal bli for varmt, eller klø mot den sarte babyhuden. Er dette noe foreldre behøver å bekymre seg for? Ullekspert og produktsjef hos Pierre Robert, Mikalea Folkestad, sier klart nei.

Regulerer kroppstemperaturen

– Ull er temperaturregulerende og fukttransporterende, og sørger for en stabil kroppstemperatur. Tynn merinoull kan med fordel brukes hele året, uansett vær og aktivitetsnivå, forteller Folkestad.

Babyer er ikke like aktive som eldre barn, de ligger mye stille de første månedene og blir mer og mer aktive ettersom de vokser. Men siden ull virker temperaturregulerende vil det hjelpe babyen å holde en stabil kroppstemperatur uansett aktivitetsnivå og årstid. Klær til spedbarn er også mer utsatt for gris og søl fra gulping og sikling, og også her er ull et godt valg. Ull kan nemlig absorbere opptil 40 prosent av sin egen vekt uten at den føles våt, og fuktigheten blir liggende utenpå plagget i stedet for å trekke inn.

– Har man en baby som sikler, er det en fordel å bruke ull. Ull frakter fukt bort fra kroppen, i motsetning til for eksempel bomull, som trekker til seg væske og kan oppleves kaldt og klamt, sier Folkestad.

 

 

Velg riktig ullkvalitet

Ullplagg er helt klart det beste valget. Men hva bør man tenke på når man skal velge ull til baby?

– Det er viktig å velge en tynn og fin ullkvalitet som ikke klør, og som føles myk og behagelig mot huden. Det er også viktig at det ikke er noen ubehagelige sømmer som strammer, eller lapper som kan irritere huden, sier Folkestad.

Dette er noe designerne hos Pierre Robert tar hensyn til når de lager ullklær til de minste. Klærne er produsert i henhold til Øko-Tex Standard 100, slik at forbrukere kan være sikre på at produktene ikke inneholder skadelige kjemikalier og fargestoffer.

– I våre babyplagg bruker vi 100% merinoull med ekstra lange fibre. Det gir en mykere og tynnere ull som ikke klør. Våre babyplagg i ull føles dermed lette og behagelige mot sensitiv babyhud, og foreldre trenger ikke å bekymre seg for at babyen skal bli for varm eller at plagget klør, avslutter Folkestad.

 

Her finner du våre produkter i kategorien ull til baby

Se våre andre kategorier for ullundertøy:
Ullundertøy barn | Ullundertøy dame | Ullundertøy herre 

 
Flere Stories
ullgenser

Slik styler du de perfekte høstantrekkene

Basic klær i tynn ull er det perfekte utgangspunkt for en moteriktig stil for denne høsten – og årene som kommer. Fast fashion er nemlig ut – gå heller basic og bærekraftig!
Les mer
Black favourites

Black favourites

Enten du ser etter kalendergaver, julegaver eller benytter Black Friday-salget til å sikre deg noe til deg selv, er det ingen ting som er så tidløst og anvendelig som våre sorte favoritter.
Les mer
Barneklær: Dette bør barnehagehylla inneholde

Barneklær: Dette bør barnehagehylla inneholde

Lurer du på hvilke klær som trengs i barnehagen om høsten? Se miljøbarnehagens anbefalinger her.
Les mer