Del dette
Materialer

Hva er økologisk bomull?

Hva er egentlig forskjellen på økologisk og konvensjonell bomull - og har det noen betydning?

Konvensjonell bomull krever store vannressurser, gjødsel og sprøytemidler og kan være en belastning for både miljøet og menneskene som jobber med bomullsplantene. Bomull dyrkes på bare 2,5% av verdens jordbruksareal, men bruker hele 25% av det globale forbruket av pesticider og sprøytemidler. Videre brukes det om lag 2300 liter vann for å produsere en enkelt t-skjorte i konvensjonell bomull.

Ved økologisk jordbruk skal det blant annet ikke brukes kjemiske sprøytemidler eller kunstgjødsel, men i Norge finnes det ingen entydig standard for økologiske tekstiler. Ulike aktører bruker ulike merkeordninger og det er lov å kalle et plagg for økologisk uten at det kommer klart frem hva som legges i begrepet og selv om bare mindre deler av materialsammensetningen kommer fra økologisk jordbruk. Vi mener dette kan være forvirrende og i verste grad misvisende, og har derfor valgt å gå gjennom en sertifiseringsprosess med GOTS. GOTS står for Global Organic Textile Standard og er en internasjonalt anerkjent merkeordning for økologiske tekstiler.

 

Hvorfor GOTS?

GOTS er mye mer enn økologiske tekstilfibre. Vi har valgt å jobbe med GOTS fordi de stiller krav til alle ledd i produksjonsprosessen, ikke bare til råvaren. For å bli GOTS-sertifisert må hele produksjonsprosessen godkjennes, fra økologisk råvareproduksjon til ferdig produkt. Alle leverandører og underleverandører må sertifiseres, og i tillegg til miljøkrav må hvert ledd leve opp til sosiale krav som beskytter bønder og arbeidere. Pierre Robert har et eget lisensnummer som verifiserer sertifikatet og som står på alle produkter med økologisk bomull. Lisensnummeret er søkbart for alle på GOTS sine nettsider

LINGERIE

Truse High Waist Økologisk Bomull Svart

Details

99,00 NOK

Variations

Add to cart options

Dette produktet er ikke tilgjengelig

GOTS-merket garanterer at:

  • Minst 70% av materialkomposisjonen består av økologiske fibre. Pierre Robert ligger på 92%.
  • Bomullen er dyrket uten kjemiske sprøytemidler og kunstgjødsel
  • Bomullen ikke er genmodifisert
  • Jordsmonnet beskyttes gjennom vekselbruk
  • Vannforbruket reduseres med opptil 90 % i forhold til konvensjonell bomull
  • Det stilles krav til avløpsrensing og deponering
  • Fargestoffer og andre kjemikalier har strenge grenser for toksisitet
  • Sosiale krav er ivaretatt for å beskytte bønder og arbeidere
  • Alle produksjonsledd har blitt kontrollert av en nøytral 3. part og er sertifisert i henhold til GOTS-standarden
  • Plagget er sporbart ned til hvert enkelt leddAt least 70% of the material composition consists of organic fibres. Pierre Robert garments use 92%.

I stedet for å bytte til allerede GOTS-sertifiserte leverandører har vi i Pierre Robert Group valgt å gjøre en forskjell der vi allerede er. Vi jobber tett med våre leverandører og har fokus på langtidsforhold. Dette gir forutsigbarhet for begge parter og gir oss økt handlingsrom når det kommer til forbedring av arbeidsforhold på fabrikkene.

Kilde: GOTS

Flere Stories
Vi elsker ull!

Hva er ull

Vi elsker ull! Ull er et av våre fineste naturmaterialer, med unike egenskaper som gjør det enestående innenfor tekstilverdenen.
Les mer
ull

10 fakta om ull

Nordmenn er glade i ull. Mens våre europeiske naboer knapt bruker ull i det hele tatt, har vi et kjært og i mange tilfeller sentimentalt forhold til ull, dypt forankret i tradisjon.
Les mer
Om Tencel

Hva er Tencel®?

Tencel® er et av våre mest miljøvennlige tekstilmaterialer. Materialet kommer rett fra naturen og utvinnes av FSC*-sertifisert cellulose fra bærekraftig skogsdrift. Tencel® har mange av de samme gode egenskapene som ull, og klær laget i Tencel® er myke, slitesterke, holder godt på passformen og fører fukt bort fra huden.
Les mer