Del dette
Miljø

HURRA, VI HAR FÅTT SVANEMERKET!

Pierre Roberts ull til barn er Svanemerket! Vi er stolte av å får bære Svanemerket, Nordens offisielle og mest kjente miljømerke. Det gir et tydelig signal om at plaggene er laget under anstendige forhold. Svanemerket stiller strenge krav til hele produksjonsprosessen, og gjør det lettere for norske familier å ta et godt og bærekraftig valg.

Hva er Svanemerket?

Svanemerket ull er bedre for miljøet, sikrer trygge arbeidsplasser i produksjonen, god dyrevelferd og at produktene holder høy kvalitet. Merkeordningen stiller strenge krav til hele produksjonsprosessen, fra sauene som produserer ulla til bærekraftig emballasje, samt at plaggene varer lenge og er trygge å bruke mot huden.

 

Helse og Miljø

Svanemerket fører streng kontroll med de kjemikaliene som kan brukes i fiberproduksjon, farging, vasking og etterbehandling av klær. Derfor inneholder ikke svanemerkede klær antibakterielle stoffer eller andre kjemikalier som er på EUs (Reach) liste over særlig bekymringsfulle stoffer. Dette er bra for naturen og nærmiljøet rundt fabrikken, for alle som lager klærne – og ikke minst for dem som skal bruke klærne tett på huden.

 

 

Arbeidsforhold

Svanemerket krever at fabrikkene som benyttes til å lage klærne har et internt kvalitetssystem, og at de skal følge den internasjonale arbeidsorganisasjonen ILOs kjernekonvensjoner. Det betyr blant annet organisasjonsfrihet, og selvfølgelig forbud mot barnearbeid, diskriminering og tvangsarbeid. Uansett hvor i verden produksjonen finner sted så har Svanemerket kontrollert at fabrikken tilfredsstiller alle krav til både miljø og arbeidsmiljø.

 

Dyrevelferd

Svanemerket forbyr bruk av mulesing på sauegårdene som leverer ull.  

 

Hud og trygghet

Huden er ikke tett. Kjemikalier i klærne våre kommer tett innpå huden vår og kan trenge gjennom den. Dette er særlig viktig når det gjelder barn. Det er lang vei fra sau til ferdig ulltøy, og mange produsenter bruker en rekke ulike kjemikalier til vasking, spinning og farging av ulla. Svanemerket har streng kontroll på hvilke kjemikalier som kan brukes hele veien, og sikrer at ulltøyet ikke inneholder stoffer vi bør unngå, samt at produksjonsprosessen belaster miljøet minst mulig.   

 

Visste du?

Svanemerking av Pierre Roberts ullundertøy er en forbedring som monner! Pierre Roberts ull til barn er det mest foretrukne på markedet*, og i 2016 solgte Pierre Robert over 211 000 ulltrøyer og longs til barn. Pierre Robert er den første produsenten med svanemerket ull i dagligvarehandelen. Miljømerket ull blir dermed lett tilgjengelig for alle, og en del av norske familiers hverdagsgarderobe.. 

 

 

*OMD, Brand Survey 2016

Flere Stories
Pierre Robert Group CSR Rapport 2018

Bærekraftsrapport

Vi mener at klær kan produseres på en etisk forsvarlig måte og jobber hardt for å bli mer bærekraftige. Selv om vi har en lang vei å gå, så er vi stolte av det vi har oppnådd. Vår CSR-rapport beskriver det vi har oppnådd så langt, i tillegg til våre ambisjoner for fremtiden.
Les mer
Barneklær av mirakelfiber  – Bra for både kloden, poden og lommeboken!

Barneklær av mirakelfiber – Bra for både kloden, poden og lommeboken!

Det finnes et mirakelfiber som ingen vitenskapsmenn har klart å etterligne. De unike egenskapene til ull gjør det varmt, bærekraftig og kan til og med hjelpe på atopisk eksem!
Les mer
11 måter å gjenbruke strømpebuksene dine

11 måter å gjenbruke strømpebuksene dine

Ikke kast de raknede strømpebuksene dine, det er utallige ting du kan bruke dem til! Og når de ikke kan gjenbrukes, kan de alltid resirkuleres.
Les mer