Share this
Inspirasjon

Anja Stangs tips til det perfekte 17.mai-antrekket

Det kan være vanskelig å finne et festantrekk som både er fint nok, og varmt nok til 17. mai. Til og med bunad kan bli for tynnkledt når du skal oppholde deg utendørs en hel, norsk vårdag. Men med disse gode tipsene fra greenfluencer og moteprofil Anja Stang, lærer du koden til å style et 17. mai-antrekk som både er elegant og komfortabelt!

"Er det noe denne usedvanlig lange vinteren har lært oss, er det at det er viktig å holde varmen. Spesielt nå som våren endelig er her, og vi ikke kan vente med å ikle oss luftige bluser, lette jakker og åpne sko? Da er det lurt å sørge for at basen er på plass – bokstavelig talt.

Jeg krysser fingrene for at det blir en skyfri nasjonaldag, med solstråler som varmer så mye at isen nesten smelter før vi rekker å spise den. Men hvis ikke?

Personlig pleier jeg å bruke bunad på 17. mai, og i fjor delte jeg den selsomme historien om hvordan bunaden min forsvant og på et vis dukket opp igjen.

 

Siden jeg synes bunaden min er finest uten jakke, har jeg lang tradisjon med å bruke ulltrøye under. Gjerne fra Pierre Robert.

Det passer selvsagt vel så godt med en kremhvit eller hudfarget, men jeg blir ekstra feststemt av Hanneli Mustapartas tyggisrosa variant i merinoull og Tencel. Når jeg fester den siste, lille søljen på høyde med halsgropen, blir den usynlig."

 

Nå får du 3 for 2 på alle strømpebukser og Wool Collection ulltopper, både til voksne og barn!

 

Ull og blonder

"Skulle jeg først la bunaden forbli i skapet, innrømmer jeg at jeg liker å bruke flaggets farger den dagen. Gjerne med en vri.

Ulltrøyene må like gjerne bæres synlig, og den marineblå med lange ermer gir en både lun og litt businesslike vri på 17. mai-antrekket. Kombinert med kremhvite blonder og røde detaljer.

 

 

Skjørtet er forresten by TiMo og en gjenbruksgave fra min venninne Marianne, beltet vintage YSL og vesken en velbrukt Céline. Prada-solbrillene og klipsøredobbene fra Chanel gjør antrekket mindre forutsigbart fargemessig.

Både de langermede og kortermede trøyene er fine å kombinere lagvis i antrekk til hverdags og fest, for eksempel med en ermeløs topp eller kjole over. Plaggene fra designsamarbeidet med Hanneli Mustaparta er mine favoritter, og har en delikat kvalitet som absolutt ikke trenger å dekkes til!"

Få flere motetips fra Anjas bærekraftige garderobe her!

Nå får du 3 for 2 på alle strømpebukser og Wool Collection ulltopper, både til voksne og barn!

Om mulesing og miljø

"Pierre Robert jobber helhetlig med bærekraft, og merinosauene ullen kommer fra har ikke blitt utsatt for smertefull mulesing. Miljøhensyn er integrert i innovasjonsprosessen, og påvirker valg av tekstilfiber, fargestoffer, emballasje og transport. Her kan du lese mer om Pierre Roberts miljøpolicy.

I sin Wool Collection har de erstattet viskose med Tencel, som er laget av cellulose fra FSC-sertifisert skogdrift. Tencel har mange av de samme egenskapene som ull, og de to funker derfor fint sammen.

 Merkets ullkolleksjon for barn, som brukes flittig her i huset, har nylig blitt Svanemerket. Pierre Robert samarbeider også med Fretex, og har fokus på resirkulering av utslitte ullplagg. Men før det kan du nyte dem lenge, og husk at ull ikke må vaskes så ofte! Heng dem heller jevnlig ut til lufting.

På søndag skal jeg ut på en spennende reise, og den rosa ulltoppen blir nok en del av reiseantrekket. Hvilke plagg er vel bedre enn de som får deg til å både føle deg like fin som komfortabel?"

Les mer fra Anjas grønne, inspirerende blogg Green House by Anja Stang!

 

 

 

Flere Stories
invisible truse usynlig

Derfor er ikke en truse bare en truse

Vi har gått en lang vei for å lage en truse som er verdens beste for akkurat deg. Les historien her.
Les mer
Tights yay or nay?

Strømpebukser yay or nay?

Når det kommer til strømpebukser er synspunktene — og tabbene — mange. Noen sverger til bare ben på enhver bekostning, mens andre tenker på tights som accessoirer og en kostnadseffektiv måte å oppgradere garderoben på. Så hva er egentlig greia? Begår vi en fashion faux pas i det vi kaster et par 10 denier strømpebukser i handlekurven? Svaret er heldigvis nei.
Les mer
9 smarte pakketips

9 smarte pakketips

Dette bør du ha med i kofferten - enten du skal på storbyferie, sydenreise eller bare en rask weekendtur!
Les mer