Miljø

7 klimatips du kan gjøre i bare trusa

Redd verden litt hver dag. Disse enkle miljøtiltakene kan du gjøre hjemme, i bare trusa.
 1. Ta møter. Ringer du inn fra sofakroken i stedet for å fly så sparer du miljøet for store mengder CO2. Bedre, billigere og betraktelig mer behagelig.
 2. Bruk undertøy av økologisk bomull - det krever langt mindre vann enn konvensjonell bomull og bruker ingen farlige kjemikalier eller sprøytemidler. GOTS økologisk bomull garanterer i tillegg at det har blitt tatt gode miljøvalg gjennom hele produksjonsprosessen og at sosiale hensyn som arbeiderrettigheter er ivaretatt.
 3. Lag restemat! Matavfall er en av de store miljøsyndene. Spis opp maten i din og lag noe ut av restene. Det er lett som en plett med smørbrød, gryterett, pastasaus og omelett.
 4. Bruk ull. Ullundertøy, ullsokker og ullpledd (og kanskje en bukse/stillongs over trusa, som for øvrig også kan være i ull…) Ved å senke termostaten et par grader sparer du både penger og planeten.
 5. Gå på bruktshopping fra sofaen. Å kjøpe brukt er vinn-vinn. Ingenting nytt ble produsert for å dekke ditt behov, og du forhindrer at brukbare ting havner på søppeldynga. Våre favoritter er Tise og finn.no men det finnes mange alternativer å velge mellom.
 6. Kjøp klimakvoter. Som privatperson kan du redusere det totale antall klimakvoter som er tilgjengelig for kvotepliktige bedrifter. Miljødirektoratet har laget en video som viser hvordan klimakvoter fungerer, se under! Det er flere steder du kan kjøpe/slette klimakvoter, for eksempel via FN.
 7. Gå gjennom klesskapet Doner det du ikke bruker og resirkuler det som ikke kan brukes av andre. Ubrukte klær i skuffer og skap bør settes i omløp.
  • Noen kan kjøpe din brukte genser i stedet for en ny.
  • Jo flere fine klær som er i omløp på brukmarkedet, jo mer populært vil det bli å kjøpe brukt.
  • I et ryddig og oversiktlig klesskap er det enkelt å se hva du har, hva du trenger og, enda viktigere, IKKE trenger.

 

Hva er GOTS økologisk bomull

 

Flere Stories
Mikroplast for dummies: En Q&A

Mikroplast for dummies: En Q&A

Det er mye snakk om mikroplast i havet. Men hva er egentlig mikroplast, hvor kommer det fra og hva kan du gjøre for å unngå det?
Les mer
3 grunner til å velge økologisk bomull

3 grunner til å velge økologisk bomull

Usikker på hvorfor du burde velge økologisk bomull? Lurer på hvorfor økologisk bomull er bedre enn vanlig bomull? Her er 3 enkle grunner.
Les mer
Vi oppfordrer alle til å kildesortere!

Slik sorterer du forpakningen fra Pierre Robert

Vi oppfordrer alle til å kildesortere! Visste du at plastkrokene på våre pappforpakningen kan kastes rett i papiravfallet? Krokene skilles ut på gjenvinningsanlegget. Les mer om hvordan våre pakninger skal sorteres.
Les mer