Del dette
Inspirasjon

Er det forskjell på dyrt og billig sportsundertøy?

Godt sportsundertøy er viktig for å unngå plager både under og etter trening. Men er prisen avgjørende for kvaliteten?

Riktig bekledning kan virke inn på treningsgleden. For når du er komfortabel blir det også lettere å yte mer. Men med sko, klær og medlemskap på treningssenter, kan prisen for å holde seg i form bli høy. Så må du ha dyre merker på sportsundertøyet, eller er sportsundertøy fra dagligvaren like bra?  

Unngå plager med riktig bh

Sports-bhen er et av de viktigste treningsplaggene for oss kvinner. Hva er det egentlig som definerer en bra sports-bh?

-Komfortmessig er det nok viktig å ha en som er behagelig å ha på og samtidig støtter godt, det tror jeg vi alle kjenner på når vi trener, sier Ina Haugen, trener og fysioterapeut ved Driv Trening. 
-Man skal kjenne brystene så lite som mulig når man trener. 
Hun forteller at noen av hennes kunder med store bryster kan få plager i rygg og skuldre, og for dem er det viktig å bruke en topp eller bh med god støtte. Men sports-bhen bør også heller ikke være for stram.
-Noen får også plager i skulderpartiet hvis de har veldig stramme overdeler som klemmer på muskulaturen på skuldre og siden av overkroppen. Så bhen bør ha en god passform.

Materialet er viktig

En annen ting som kjennetegner bra sportsundertøy, er at det er laget i et materiale som puster og transporterer bort væske. Dette gjelder både for overdel og underdel. Kort sagt skal det være behagelig å ha på. Det skal for eksempel ikke ha sømmer og merkelapper som klør og gnager, eller bli tungt, vått og kaldt når du svetter. Trening er slitsomt nok, om en ikke skal slite med ubehagelig undertøy i tillegg.
Men høyere pris trenger ikke nødvendigvis å bety bedre kvalitet.
I mange tester av treningsundertøy har sports-bhene fra dagligvaren fått like god karakter som de dyrere merkevarene. For eksempel i denne testen fra klikk.no. 
Haugen merker heller ikke noen forskjell på billig og dyrt sportsundertøy. 
-Jeg bruker litt forskjellige merker, og synes ikke det dyreste nødvendigvis er det beste. Pierre Robert og andre lavprismerker er kjempegode på å lage sports-bher de også.

Shop The Look

299,00 NOK 239,20 NOK
20%
149,00 NOK 119,20 NOK
20%
299,00 NOK 239,20 NOK
20%
20%

Visste du at…
… Pierre Roberts sportsundertøy har komfortgaranti? Så du trenger ikke å bekymre deg for at du ikke kan prøve det før du kjøper. Du kan ta det med hjem og teste det i ro og mak (eller hopp og sprett), og siden få pengene tilbake om du ikke er 100% fornøyd.

Hva skal du bruke på utetreningen?

Sportsundertøy trenger heller ikke være i syntetisk, teknisk materiale. Stadig flere får øynene opp for fordelene med å bruke ull også når man trener. 
-Jeg har en ull-bh fra Pierre Robert som er helt fantastisk, forteller Driv-treneren.
-Når jeg skal gå på ski, bruker jeg den. Når man skal holde på ute er ull helt fantastisk å ha innerst på kroppen, for du unngår å bli kald selv om du svetter. Men den gir kjempebra støtte også. Kanskje ikke alle vet at det finnes sportsundertøy i ull? 

 

 

 

Flere Stories