En mer bærekraftig garderobe

En bærekraftig skolestart

Ny ryggsekk, matboks, pennal og klær. Listen av ting som skal handles inn til skolestart kan virke uendelig. Men noen få tilpasninger kan gjøre innkjøpene dine litt mer bærekraftige.

Hurra for gjenbruk

Selv om barna ønsker seg nye ting, betyr det ikke at tingene ikke kan være brukt før. De er jo likevel nye for ditt barn. Mye av det som selges på FINN, Tise etc. er så gode som nye, og gjenbruk er mye bedre for både miljøet og bankkontoen. De største kuppene kan gjøres på dyre ting som sykkel og PC, men du kan også spare på utstyr og klær som ryggsekker og høstjakker.

Miljøvennlige materialer

Det er ikke alt en ønsker å kjøpe brukt, særlig ikke plagg som undertøy og sokker. Men du kan gå for bærekraftige materialer som økologisk bomull og svanemerket ull. Økologisk bomull sparer miljøet for store utslipp av sprøytemidler og kjemikalier. Alt vårt barneundertøy er laget i GOTS-sertifisert, økologisk bomull. GOTS-sertifiseringen (Global Organic Textile Standard) setter strenge krav til vann- og energisparing og bruk av sprøytemidler, fargestoffer og kjemikalier. I tillegg til retningslinjene for miljøvennlig produksjon, innebærer en GOTS-sertifisering krav til sosiale og sikkerhetsmessige forhold for arbeidere gjennom hele produksjonskjeden. 

Visste du at...

...Det benyttes opp til 90%* mindre vann i dyrking av økologisk bomullsdyrking enn ved konvensjonell bomullsdyrking?

 

Kjøp produkter med øko-sertifisering

De aller fleste type produkter, fra vannflaske og matboks til pennal og skriveblokker, finnes i mer miljøvennlige varianter. Se etter merker som Svanemerket, GOTS, FSC (Forest Stewardship Council) og USDA Organic.

*kilde: GOTS 2017, global-standard.org.

 
Flere Stories
Tips til å kle deg mer bærekraftig

Slik kan du kle deg mer miljøvennlig

Eller, er det i det hele tatt mulig å kle seg miljøvennlig? Vi mener svaret er… tja. Det er nok ikke mulig å få et 100% miljøvennlig klesskap, men med smarte valg og en godt gjennomtenkt plan kan du komme godt på vei.
Les mer
11 måter å gjenbruke strømpebuksene dine

11 måter å gjenbruke strømpebuksene dine

Ikke kast de raknede strømpebuksene dine, det er utallige ting du kan bruke dem til! Og når de ikke kan gjenbrukes, kan de alltid resirkuleres.
Les mer