Share this
Inspirasjon

Derfor bør hele familien bruke ullsokker

Har du eller noen i familien kalde føtter? Ta en titt på sokkene. Hvis de er laget av bomull bør du sporenstreks bytte til ullsokker.

Ingenting stygt om bomullssokker. Bomull er naturlig, puster og er mykt og komfortabelt. Sokker i bomull passer perfekt i vårens nye sneakers. Men bomullssokker om vinteren er den sikreste veien til blåfrosne tær, selv i den beste vintersko. Sokker i bomull gir lite varmeisolasjon og hvis de blir våte så vil de henge på foten som en kald, våt klut. I kulda er det ullsokker som gjelder – punktum finale. Særlig innerst, og særlig på føttene.

 

Hvorfor er ullsokker best om vinteren?

1. Sokker i ull er varmeisolerende. Ullfibret er kruset og har mange små luftlommer, noe som har en varmeisolerende effekt og gir varme og fornøyde føtter.

2. Ullsokker er temperaturregulerende. Ikke for varm, ikke for kald. Selv om føttene holder seg gode og varme i lune ullsokker, så vil de ikke bli for varme. Ull sørger for at du er ved akkurat passe temperatur.

3. Ullsokker er fukttransporterende. Våte føtter=kalde føtter, og i motsetning til bomull vil ull trekke fukt bort fra huden. Ullsokker vil dessuten holde føttene varme, selv om de er våte. Ull kan holde på inntil 30% av sin egen vekt i væske uten å føles kald.

4. Ull er naturlig vannavstøtende. Har du lagt merke til at vanndråper preller av på utsiden av en ullgenser? Skulle ullsokkene bli litt våte fra utsiden så vil ullfibrene hindre at vannet trekker helt inn til huden og at sokken føles klissvåt.

Shop The Look

5. Ull har anti-bakterielle egenskaper. Ullsokker kan som regel brukes mer enn en gang mellom vask, og – bonus! - ullsokker lukter langt mindre tåfis enn andre sokker.

6. Ull tørker raskt. Ullsokker er ikke magiske: hvis barnet plumper i myra så vil de bli gjennomvåte (men føttene vil fortsatt være varmere enn i bomullssokker). Har skaden skjedd, kan du likevel trøste deg med at ullsokker tørker relativt fort.

Derfor.

Flere Stories
Pierre Robert sportsundertøy sports-bh

Trenger du egentlig sportsundertøy?

Er det nødvendig å bruke penger på sports-bh og boxer? Eller kan du like gjerne bruke ditt vanlige undertøy?
Les mer
Hanneli Mustaparta for Pierre Robert

Dette er Hanneli

Hanneli Mustaparta er tidligere norsk modell, og jobber som influencer, merkevarekonsulent og art director. Hun ble oppdaget av fotograf Per Heimly i 1999, og er i dag en ledende figur innen mote.
Les mer
Våre favoritter

Våre favoritter

Våre ansatte har plukket ut sine favoritter fra årets Pierre Robert - kolleksjoner.
Les mer