Del dette
Miljø

3 grunner til å velge økologisk bomull

Usikker på hvorfor du burde velge økologisk bomull? Lurer på hvorfor økologisk bomull er bedre enn vanlig bomull? Her er 3 enkle grunner.

1. Det er bedre for miljøet.

No nasties! Økologisk bomull er dyrket uten kjemiske sprøytemidler eller kunstgjødsel og jordsmonnet beskyttes gjennom vekseljordbruk. Økologisk bomull krever også langt mindre vann enn «vanlig» bomull (opptil 90% mindre!*) og i produksjonsprosessen stilles det blant annet strenge krav til avløpshåndtering, farge- og kjemikaliebruk.

 

2. Det er bedre for bønder og tekstilarbeidere.

Økologisk bomull er bedre for alle som jobber med bomullsplantene, da de ikke blir utsatt for kjemikalier og pesticider som kan være helseskadelige. Ettersom farlige kjemikalier er forbudt i alle ledd av produksjonsprosessen er økologisk bomull også bedre for tekstilarbeiderne. GOTS stiller i tillegg sosiale krav som ivaretar menneskerettigheter, trygge arbeidsplasser og arbeiderrettigheter gjennom alle ledd.

3. Det er bedre for deg.

Smil og nyt sinnsroen – klærne dine har blitt laget under de beste forutsetninger, uten skade for mennesker, dyr eller miljø.

Hva er GOTS økologisk bomull

*Kilde: GOTS 2017, global-standard.org.

Flere Stories
Pierre Robert Group CSR Rapport 2018

Bærekraftsrapport

Vi mener at klær kan produseres på en etisk forsvarlig måte og jobber hardt for å bli mer bærekraftige. Selv om vi har en lang vei å gå, så er vi stolte av det vi har oppnådd. Vår CSR-rapport beskriver det vi har oppnådd så langt, i tillegg til våre ambisjoner for fremtiden.
Les mer
Barneklær av mirakelfiber  – Bra for både kloden, poden og lommeboken!

Barneklær av mirakelfiber – Bra for både kloden, poden og lommeboken!

Det finnes et mirakelfiber som ingen vitenskapsmenn har klart å etterligne. De unike egenskapene til ull gjør det varmt, bærekraftig og kan til og med hjelpe på atopisk eksem!
Les mer
11 måter å gjenbruke strømpebuksene dine

11 måter å gjenbruke strømpebuksene dine

Ikke kast de raknede strømpebuksene dine, det er utallige ting du kan bruke dem til! Og når de ikke kan gjenbrukes, kan de alltid resirkuleres.
Les mer