Hvorfor bruke ull

Ullsokker + gummistøvler = sant

Er det hoppe-i-sølepytt-vær? Hold barneføttene varme i gummistøvlene med ullsokker!

Tynne ullsokker holder små føtter varme – men ikke for varme.

Vi elsker den friske, fargerike, skandinaviske høsten. Men ofte kan den by på temperatursvingninger på 10 grader på en og samme dag! På tide å få på seg ullklærne, med andre ord. Ull har nemlig en temperaturregulerende effekt, og derfor holder ullsokker barnas føtter akkurat passe varme, selv når regnværet plutselig slår over til strålende sol.

Ullsokker holder barnas føtter tørre.

Våte føtter blir raskt kalde føtter. Og mens bomullssokker blir gjennomvåte etter et par hopp i sølepytten, vil ullsokkene dra fuktigheten inn i fibrene, slik at det ikke blir så fuktig mot huden. Ull har også vannavstøtande egenskaper, og du kan faktisk se at lett fuktighet renner av overflaten i stedet for å absorberes. 

 

Ullsokker med god passform kan forhindre gnagsår i gummistøvlene.

Alle som har prøvd å gå barbeint i gummistøvler vet at det er ensbetydende med gnagsår. Sokker som sklir ned, særlig i kombinasjon med fuktighet, gir samme resultat. Velger du ullsokker som sitter bra på foten, er det mindre sjanse for at barna skal få gnagsår.

 

Ullstokker hjelper barna å holde varmen – selv når de er våte.

Det beste du kan ha i gummistøvlene er ullsokker! Selv om ullsokkene blir våte vil de fortsatt holde føttene varmere enn andre typer sokker, siden ullen kan holde mye væske uten å miste sine varmeisolerende egenskaper.

Her finner du våre ullsokker for barn

Se våre andre kategorier for ullundertøy:
Ullundertøy barn | Ullundertøy dame | Ullundertøy herre | Ullundertøy baby

Flere Stories
Ulltrøyen er et nøkkelplagg i den skandinaviske basisgarderoben.

4 grunner til å ha en ulltrøye i skapet

Ulltrøyen er et nøkkelplagg i den skandinaviske basisgarderoben. Dette lille, men funksjonelle plagget dekker flere ulike behov i løpet av vinterhalvåret. Investerer du i en litt finere ulltrøye kan du godt la den synes under andre plagg, eller rett og slett bruke den alene. Derfor bør du eie en:
Les mer
Med ullklær i kofferten kan du pakke med deg færre plagg

Pakk kofferten med ull

Uansett om du skal på langhelg i New York eller konferanse i Berlin: ingenting slår ull på reise. Tynn, pen merinoull er behagelig mot huden og kan styles opp eller ned, og med ullklær i kofferten kan du pakke med deg færre plagg.
Les mer
Endelig er vårt designsamarbeid med moteikonet Hanneli Mustaparta her! Bli litt bedre kjent med kvinnen bak kolleksjonen.

Hvorfor bør du kle baby i ull?

Du har sikkert hørt at du bør velge ullklær til baby, men uroer deg kanskje for at det skal bli for varmt, eller klø mot den sarte babyhuden. Er dette noe foreldre behøver å bekymre seg for? Ullekspert og produktsjef hos Pierre Robert, Mikalea Folkestad, sier klart nei.
Les mer