Styleguide

6 plagg du må ha i skapet

Våren er her! Og jeg kribler etter å klikke hjem sommernyhetene jeg stadig skroller forbi på Instagram. Men selv om fristelsen til å fornye hele klesskapet er stor, finner jeg veien tilbake til fornuft ved å huske på én ting: Kate Moss gikk med noen få utvalgte nøkkelplagg gjennom hele 90-tallet og hun klarte seg helt fint. Og hvis kvalitet over kvantitet funket for Kate The Great – ja, da er det godt nok for meg også.

 

Jeg har fulgt eksempelet til kule Kate og valgt seks nøkkelplagg som utgjør min kapselgarderobe for vår- og sommerhalvåret. Så er det bare å mikse, matche og drysse på med aktuelle accessoarer og voilà! Det spirer av muligheter.

 

1. Skinnjakka du har for alltid

En skinnjakke passer til absolutt alt og er aktuell i nesten alle sesonger. Enten du velger en oversized, boyfriend-variant eller går for en mer tettsittende motorsykkel-stil er skinnjakka en klassiker som aldri går ut på dato. Bruk den over vårens blomstermønstrete kjoler eller match den til tynne, gråvaskede jeans.

2. Ulltoppen du bruker under alt

Været i nord er, for å si det mildt, uforutsigbart. En topp i myk, kløfri merinoull er den perfekte motpart til vårens varierende temperaturer. Ullens temperaturregulerende egenskaper gjør at toppen føles sval på varme dager, samtidig som den isolerer når solen forsvinner bak en sky eller vinden blåser langs brygga.

3. Ankelsokkene du aldri får nok av

Hva gjør man uten ankelsokker i sneaker-sesongen? Her er det bare å fylle på med ensfargede varianter som passer til alle antrekk. Jeg har blitt storforbruker av Pierre Roberts nye ankelsokker i ull. De er utstyrt med en liten gummibit på innsiden av hælen, for å unngå at de sklir ned i skoen. Genialt!

4. Skinny jeans-ene som sitter som støpt

Et par skinny jeans er som skinnjakka: ikonisk, tidløst og uunværelig i enhver stilbevisst kvinnes klesskap. Jeg foretrekker mine i svart eller grå, da lys denim gir meg uønskede flashbacks til tenåringstiden. Siden jeg er lav, tiltrekkes jeg av merker som tilbyr ulike benlengder, sånn som Diesel.

5. Kjolen som blomstrer

Blomstermønster blir motebransjen aldri lei av og i år, som alltid, florerer det av merker som tilbyr sommerkjoler med søte blomstermotiv. Våre nordiske naboer Baum und Pferdgarten, Ganni og Stine Goya har alltid mye fint å by på innen denne kategorien, og norske influencer Camilla Pihl presenterte en nydelig hvit og blå variant i sin nylig-lanserte kleskolleksjon. Selv har jeg investert i en rosa og rød silkekjole fra New York-designeren Cynthia Rowley. Den har hengt i skapet et par år nå og er fargeklatten jeg lengter etter på høst- og vinterhalvåret.

6. Strikkegenseren du kan svømme i

Alle trenger en luftig og oversized strikkegenser til sene sommerkvelder på balkongen. Jeg foretrekker min i dus lilla eller svak gul, slik at strikken ser like lett ut som den kjennes på. To av disse er alt du behøver i vår- og sommersesongen.

RELATERT: 4 PLAGG DU ALDRI VIL ANGRE PÅ

 
Flere Stories
Yoga

7 tips til hjemmetilværelsen

Fort kan verden bli litt overveldende. Ting skjer, og stresset inntreffer. Det er lett å glemme å ta vare på seg selv og sin mentale/fysiske helse når det er mye som skjer. Her har vi samlet inn noen tips som kanskje vil hjelpe å gi deg selv litt "self-care".
Les mer
Guide til trenings-BHer

Guide til trenings-BHer

Usikker på hvilken sports-BH du bør kjøpe? Her er en enkel veiledning.
Les mer
3 Spørsmål til Josefin Dahlberg

3 Spørsmål til Josefin Dahlberg

Som entreprenør, influencer og yogainstruktør er 29 år gamle Josefin Dahlberg opptatt av å inspirere andre til å leve et sunt og bedre liv. Vi har snakket med den svenske sosiale medier-stjernen om hennes forhold til yoga, og hvor avgjørende gode rutiner og riktige klær er for akkurat denne treningsformen.
Les mer