Kapeselgarderobe

Få en kapselgarderobe i fem steg

Har du skapet fullt av klær, men ingenting å ha på deg? Fortvil ikke. Du kan få til mer med mindre. Slik bygger du en kapselgarderobe i fem enkle steg.

 

STEG 1. KVITT DEG MED KLÆR DU IKKE BRUKER

Det er lett å være sentimental og tenke at den kjolen du kjøpte på kjærestetur i 2010 du bare beholde. Men det du faktisk ikke. Første steg i å bygge en kapselgarderobe handler om å ta et kritisk blikk på klærne man har samlet opp gjennom årene. Ta alt du eier ut av skapet og spre det utover soveromsgulvet. Tenk på garderoben din som et kjøleskap fullt av ferskvarer hvor du må kvitte deg med alt som har gått ut på dato. Ser du ting du ikke har brukt på over et år eller størrelser som tilhører et tidligere liv? Spør deg selv: ville jeg kjøpt dette i dag? Hvis svaret er «nei», fjern det fra sortimentet. Putt klærne du skal kvitte deg med i poser og lever de til loppemarked eller til Fretex.

STEG 2. FINN DIN STIL

Du trenger ikke være minimalist for å ha en minimalistisk garderobe. Kapselkonseptet kan funke for alle – kunsten er å knekke din egen kleskode. Hva er stilen din? Ta frem mobilen og lag noen sesongbaserte inspirasjonstavler på Pinterest. Bare vent – jo mer du «pinner», jo fortere preferansene dine kommer frem.

STEG 3. SORTER ETTER SESONG

Så er det tilbake til klesskapet. Sorter det som gjenstår i garderoben etter sesong og sammenlign det du eier med inspirasjonsantrekkene fra Pinterest. Hvor er det en rød tråd? Og ser du noe som bryter med bildene? Fyll Fretex poser med plagg som ikke passer inn.

STEG 4. FINN OG FYLL HULLENE

Når du har kvittet deg med alt som ikke hører hjemme i din nye kapselgarderobe, mangler du nok en rekke grunnleggende plagg. Lag en liste over hva du trenger for hver sesong. Husk å holde deg til denne listen når du skal ut å handle og gå for anvennlige kvalitetsplagg som kan brukes til ulike antrekk om og om igjen.

STEG 5. FØLG REGELEN ÉN INN, ÉN UT

Grattis! Du har bygd en kapselgarderobe! Selv om du nå eier alt du trenger betyr det slett ikke at du aldri kan shoppe igjen! Det er lov å oppdatere og justere på kapselen, men strengt forbudt å la seg friste av impulskjøp. Følg den enkle erstatningsregelen «én inn, én ut». Finner et nytt plagg veien inn i klesskapet, må et annet plagg finne veien ut igjen.

RELATERT: HVORFOR KAPSELGARDEROBE?

 

Flere Stories
3 grunner til å gå for kapselgarderobe

3 grunner til å gå for kapselgarderobe

Lei av alt du har hengende i skapet? Her har du tre gode grunner til å gi garderoben din en «makeover» fra grunnen av.
Les mer