Share this
Miljø

3 grunner til å velge økologisk bomull

Usikker på hvorfor du burde velge økologisk bomull? Lurer på hvorfor økologisk bomull er bedre enn vanlig bomull? Her er 3 enkle grunner.

1. Det er bedre for miljøet.

No nasties! Økologisk bomull er dyrket uten kjemiske sprøytemidler eller kunstgjødsel og jordsmonnet beskyttes gjennom vekseljordbruk. Økologisk bomull krever også langt mindre vann enn «vanlig» bomull (opptil 90% mindre!*) og i produksjonsprosessen stilles det blant annet strenge krav til avløpshåndtering, farge- og kjemikaliebruk.

 

2. Det er bedre for bønder og tekstilarbeidere.

Økologisk bomull er bedre for alle som jobber med bomullsplantene, da de ikke blir utsatt for kjemikalier og pesticider som kan være helseskadelige. Ettersom farlige kjemikalier er forbudt i alle ledd av produksjonsprosessen er økologisk bomull også bedre for tekstilarbeiderne. GOTS stiller i tillegg sosiale krav som ivaretar menneskerettigheter, trygge arbeidsplasser og arbeiderrettigheter gjennom alle ledd.

3. Det er bedre for deg.

Smil og nyt sinnsroen – klærne dine har blitt laget under de beste forutsetninger, uten skade for mennesker, dyr eller miljø.

Mer om GOTS

*Kilde: GOTS 2017, global-standard.org.

Flere Stories
Klær som ikke kan gjenbrukes, kan fortsatt gjenvinnes.

Klær som ikke kan gjenbrukes, kan fortsatt gjenvinnes.

Hva gjør du med gamle underbukser, slitte sokker og hullete strømpebukser? Utslitte klær havner dessverre ofte i restavfallet, selv om de kan resirkuleres. Det ønsker vi å gjøre noe med å gjøre noe med. Slik resirkulerer du klær.
Les mer
Restriksjoner på kjemikaliebruk

Restriksjoner på kjemikaliebruk

I Pierre Robert har vi totalforbud mot skadelige kjemikalier. For at verken du eller miljøet skal utsettes for unødvendig kjemikaliebruk, har vi også satt strenge grenser for mengden og typen kjemikalier som kan brukes i produksjon av våre klær.
Les mer
Slik jobber vi med miljø

Slik jobber vi med miljø

Er tekstilindustrien skitten? Det er ingen hemmelighet at tekstilindustrien sliter med utfordringer knyttet til bærekraft og miljø. Men alle må ha klær, og vi mener at utfordringer også bringer med seg muligheter. Vi tror at med kontinuerlig arbeid så kan tekstilindustrien i fremtiden se helt annerledes ut enn den gjør i dag. I Pierre Robert Group har vi fortsatt mange hindre vi må beseire når det kommer til miljø, men vi jobber med dem hver dag, og er stolt over endringene vi har gjennomført så langt.
Les mer